Friskt vågat, hälften vunnet!

Läste i DN &  SvD om folkpartiets kommunalpolitiska råds  förslag om att inte betala ut socialbidrag till nyanlända flyktingar utan mer en  löneliknande ersättning som bygger på att regler och introduktionsplanen följs, och en av dom första frågorna den nyanlända ska få är  "Hur de ska skaffa egen försörjning i Sverige?" 

Detta är strålande något jag tyckt och ansett länge att vi varit slappa med, vi är världsbäst på att tala om vilka rättigheter vi kan erbjuda men vågar inte säga att det finns skyldigheter också, och vilket värde sätter vi på andra människor om vi bara kan erbjuda socialbidrag som möjlighet till försörjning utan att informera om att skyldighet finns att ordna med egen försörjning det är alla arbetsföra människors skyldighet.

Vågar man undra över hur mycket av våra skattepengar som betalas ut varje månad i form av socialbidrag? Hur många människor går månad efter månad och får ut sitt levebröd från närmaste socialkontor?

Socialbidrag som en form av bidrag för den som av ett eller annat skäl hamnar utanför systemet eller bara tillfälligt halkar snett i tillvaron är en självklarhet, men för de tusentals arbetsföra människor som lyfter bidrag från socialen varje månad och inte arbetar eller ens bemödar sig att söka jobb eller på annat sätt ordna upp sin situation bör systemet ses över. Både för den samhällsekonomiska sakens skull, men inte allra minst för den enskilda individens skull.
Ingen människa växer och utvecklas positivt av att få en avi med ett existenminimum att hämta ut, utan att en tanke väcks, vad vill du med ditt liv...? hur vill du försörja dig själv? Hur kan vi hjälpa dig att förverkliga dig själv och dina drömmar?

Det är en aning vågat av Folkpartiet att komma med detta förslag reaktionerna kan nog bli blandade men jag tycker det låter som ett vettigt förslag där man på ett nyfiket sätt tar reda på varje individs möjlighet och ger alla rättighet till ett anständigt och självständigt liv!


Andra bloggar om: , , , ,

BloggRegistret.se

Kommentarer
Postat av: ejmis

Äntligen har någon tänkt till...hoppas det genomförs också.

2007-07-13 @ 20:42:13
URL: http://ejmis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0