Hjälmlöshet VS hjärnlöshet

Polisen har enligt artikel i Aftonbladet jagat ett par ungdomar på moped genom en kyrkogård med blåljus på, dom var  nära att meja ner ett begravningsfölje och nu är poliserna åtalade för tjänstefel... 

Ja det vore ju konstigt om det inte hade kommit upp ett åtal,  visst ska man stoppa ungdomar som kör moppe utan hjälm, men det måste ju finnas gränser vart man avbryter jakten?! korkat av polisen och tur för ungdomarna att dom kom undan, det var nog för mycket adrenalin och testosteron hos poliserna och det kunde kanske ha slutat illa om dom hunnits ifatt!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: //M

Dom kanske "störde"..... eller?
Kanske lite väl tilltaget med energi i just det fallet. Just nu så verkar dom ju ha fått stämpeln att inte alls reagera.....

Må gott!
M i Gävle

2008-04-16 @ 14:28:38
URL: http://livethosmig.blogg.se
Postat av: antares

E du helt dum eller? jag ser hellre att polisen gör för "mkt" än för lite. Med ditt resonemang kan vi ha massa snorungar som buskör på kyrgogårdarna för de vet att polisen ej jagar där...

Jag skulle inte tveka att preja skitungarna i diket.

2008-04-16 @ 14:31:14
Postat av: Eric

Mitt fulla stöd till bängen..
Vi vet inget om förhistorien till detta.
Kanske femte gången småpuckona försökte "dra snuten"?
Vi hade en sommar ett moppegäng i området som störde nätterna igenom.
Polisen, ställde på begäran, upp med en off-roadhoj och personal. Inom två veckor hade ALLA problem upphört. Man hade dessutom hittat en antal stulna moppar..

2008-04-16 @ 15:08:32
Postat av: Daniel

Jag håller fullständigt med Antares.. Blir så trött på allt folk som börjar klaga så fort polisen gjort något ''fel''. Idag ser man ju hur hjälplösa polisen egentligen är tack vare dem som tycker att polisen borde tänka på vad allmänheten tycker istället för att göra sitt jobb... Fortsätt bara i samma takt så kommer det snart inte finnas mågra poliser kvar pga. att dem inte har något att göra.

2008-04-16 @ 15:19:40
Postat av: amir

Jag kan inte svara på den frågan då jag inte vet hur hela historien gick till. Jagades killarna verkligen pga att de int ehade hjälp? Isåfall varför försvinna spårlöst nästa dag? Jag tror att det ligger något större
idet. Aftonbladet skriv inte allt, de skrev inte vad "mopedkillarna" gjorde för något (förutom att de körde utan hjälm) istället blev det hack mot poliserna. Frågan är ligger det något större
idet hela, än bara att de körde utan hjälm? Eftersom man försvinner inte spårlöst nästa dag för att man blev jagad av polisen pga att man inte hade hjälp på sig. Därför kan man inte uttrycka sig i frågan om polisen gjorde rätt eller fel i detta fallet. Vi saknar mer fakta om det.

2008-04-16 @ 15:54:26
Postat av: Mötley Annika

korkat jaaaaaaaaaaa ....

ha en fin kväll mvh Mötley Annika

2008-04-16 @ 18:47:08
URL: http://www.motleycrue.blogg.se
Postat av: Vivi

Helt rätt att vi inte får faktan. För det första befann de sig inte på en kyrkogård=första felet.
För det andra körde de i 20 km i timmen. Det ser man ju på bilden! Poliserna hann ju inte ifatt dem, på den lilla fula mopeden.
Alltså tog de beslutet att inte fortsätt köra efter dem. Hur svårt kan det vara?? Ska nu poliser
känna att de inte kan köra efter mopedister längre????

Hoppas ni blir friade!! Jag tycker det är ett hån mot oss skattebetalare att sån här skit ska leda till åtal! Skärpning!! Låt polisen jobba och hålla ordning.

Tack för att ni vill vara poliser! Ni har mitt stöd!!

2008-04-16 @ 21:46:51
Postat av: omg.

Alltså mycket ska man höra. För det första så spelar det ingen roll om de har snott mopederna eller om de har tagit en kvinna på stjärten. Polisen skall för det andra avbryta jakten då de saknar hjälm vilket kan leda till döden om de ramlar (enl. bestämmelser). Alltså är ni riktiga nissar ni eller? Man kan väl för f*n inte jaga efter ett gäng moppepojkar med BIL på en kyrkogård. Okej om de hade en cross el. motorcykel, men BIL det är ju vansinne!
Tror de att de ska få en stjärna på skjortan för de stoppar moppemarodörerna? Jaga pedofiler, hallickar, tjuvar, rånare och langare istället. SKÄRPNING.

2008-04-16 @ 23:07:12
Postat av: tb

Verkar vara en bra mycket bättre plats att jaga huvudlösa mopedister på än på Stortorget eller lekplatsen i parken. Begavningsföljet stog nor inte mitt på vägen och jag litar fortfarans på att polisen stannar om det är fara för andra. Hoppas att detta fick både mopedisterna och alla andra ungar att tänka efter innan de gjör något liknande igen...

2008-04-16 @ 23:26:40
Postat av: Jag själv

omg: du har helt klart den mest konstruktiva kommentaren här... helt rätt att sluta jaga mopedister som inte har hjälm, men skulle det nu vara något annat hemskt brott som dom blev jagade för ... väskryckning eller dyl, så är jag övertygad om att det skulle ha stått så även i åtalet, inte skulle dom kallat det för en mindre trafikförseelse då? eller? och hade dom begått något allvarligare brott så finns det säkerligen mer spaningsteknisk tillvägagångssätt att få fatt dom på än att köra igenom en kyrkogård med polisbil! Konstigt att dom försvann spårlöst? visst... dom gick väl upp i rök, eller så var det väl inget hemskt brott dom hade begått!

2008-04-16 @ 23:48:50
Postat av: rudolf

en polisbil skall ju inte köra inn på en kyrkogård o leka hjältar när de dessutom springer runt barn som kan bli överkörda där , för en soppas liten trafikförseelse som att köra utan hjälm , lagen om att man ska ha hjälm finns ju för att risken att skada sig ska bli mindre , om dom nu kör bakom mopedisterna o märker at dom inte stannar så finns de ju fan ingen anledning att köra bakom dom o stressa dom tills dom ramlar o slår skallen i ngt . dessutom som ngn här sa att man lika hjärna skulle köra på dom , hur fan tror du de kunde slutat då? riskera att döda ngn för att han kört utan hjälm ? de verkar ju smart.

2008-04-17 @ 02:03:22
Postat av: Anonym

Att dom försvann spårlöst lär ju bero på att de är en 30 moppe? ingen skylt behövs , hur skulle dom då kunna leta upp dom senare? Tröga folk de finns...

2008-04-17 @ 02:09:49
Postat av: omg.

Nej för om dom hade begått ett grovt brott som tex. dubbelmord så skulle absolut inte en helikopter vara på plats...

2008-04-17 @ 03:09:46
Postat av: vivi

Det var ju INTE på en kyrkogård!!!!!Och de körde i 20 km/h.

2008-04-17 @ 07:07:36
Postat av: vivi

Hade poliserna kört vansinnigt hade de ju tagit dem! De la ner jakten som alla tyckte!

2008-04-17 @ 07:08:44
Postat av: Anonym

Postat av: omg. Okej om de hade en cross el. motorcykel, men BIL det är ju vansinne!

En cross är en motocykel!

2008-04-17 @ 07:28:47
Postat av: Anonym

ja herregud vilka idioter det finns! polisen är till för att bekämpa brott, köra hjälmlöst ÄR ett brott. Lagen är stiftad för att skydda oss Svenskar av de vi har satt till regering och riksdag, låt Polisen jobba ifred och sköta sina jobb så kanske det finns en möjlighet att det blir ett säkrare samhälle att leva i!

2008-04-17 @ 08:18:25
Postat av: Skarsnik

Tycker polisen gjorde rätt, begravningsföljet lär ha överreagerat i det största om dom anser att det var fara för deras liv.
Man ska inte straffas för att man gör sitt jobb.

2008-04-17 @ 09:18:19
URL: http://archaicwoods.blogspot.com/
Postat av: anno

Sign "omg" !!
Polisen behöver INTE avbryta efterföljandet pga att de saknar hjälm.
Detta är en ren moppefuckoskröna!!
Bara ETT av alla dina fel i inlägget

2008-04-17 @ 11:17:35
Postat av: lol

Har de inget bättre
o göra....:S

2008-04-17 @ 17:22:05
Postat av: Jag själv...

My G... funderar på varför min blogg helt plötsligt blivit ett åsiktsforum för allmänheten =) men kul e det och läsa alla kommentarer, kul att höra vad folk tycker om en liten händelse utspelad för över ett halvår sedan... min åsikt finns så klart i inlägget och på den här bloggen är det den som gäller moahahahahaa

2008-04-17 @ 17:23:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0