Livstid vore inte straff nog!


Läst på  SvD & DN
14 års fängelse kan tyckas vara ett långt straff, men det brott han begått mot sin dotter under fem års tid och även mot en kompis till dottern är så osannolikt vidrigt, så 14 år är som en smäll på fingrarna, aja baja inte göra så.. inte våldta ditt barn hundratals ggr, fatta att tjejen var tre år när han började, nu är hon åtta hur ska hennes liv se ut som ungdom och vuxen, vilken relation kommer hon skapa till sig själv och sin egen kropp som varit utnyttjad av den som borde varit den bästa av alla män i hennes liv... pappa! Ett sån ärkesvin.
Men straffen för  brott i Sverige blir oftast ganska lama, 10 år är maxstraff för grov våldtäkt mot barn, han fick ytterligare 4 år för att det skett upprepade tillfällen... 
Straffet är för lindrigt i förhållande till det livslånga lidande övergrepp på barn oftast för med sig, han borde bli dömd till 10 år för varje  gång han våldfört sig på sin dotter. Då skulle han få sitta tills han ruttnar.


Andra bloggar om: , , , ,

BloggRegistret.se

Kommentarer
Postat av: J

Men det också för att straffen i sverige inte är straff utan är till för att se till att människor spenderar tillräckligt med tid bakom lås och bom för att kunna bli bättre människor.
Det får man tycka vad man vill om, men ser man på fängelsestater som thailand och USA så märker man att man varken minskar antalet brott eller brottens grova karaktär genom längre och hårdare straff.
Längre straff skulle inte minska benägenheten att begå brott i Sverige. Det är bara risken för upptäckt som kan minska brotten så vitt jag anser. Den "risken" måste ökas.

2007-07-05 @ 18:39:02
URL: http://lakarn.blogspot.com
Postat av: Jag själv..

Visst, men man kan inte jämföra fängelsestater Thailand & USA med Sverige, jag anser i allafall att pedofil brott som är så grova som i detta fall ska vara lika med väldigt hårt straff, felet med svensk kriminal"vård" är att dom sällan får den vård dom behöver och kommer ut alldeles för lätt efter avkortad/halverad strafftid.. dessutom så skulle det inte förvåna mig om dom kommer tvinga den stackars flickan att ha kontakt med sin pappa som en del i rehabiliteringen!

2007-07-06 @ 01:40:41
Postat av: Toppis

Bra inlägg!
Håller med dig på min blogg
Varma hälsningar från Toppis

2007-07-06 @ 02:38:48
URL: http://latchjo.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0