Vilken djungel av regler och paragrafer!!

image289

Skärpning nu vägverket!!

Alla 15-åringars dröm är ju en moppe.... Så var även min dotter dröm, nu i år fyllde hon 15 år och valet var självklart en EU-moped, till detta krävs som bekant ett förarbevis. Som en ansvarstagande förälder så har jag varit stenhård med vad som gäller inför anskaffandet av detta fordon... Hon har införskaffat en bra hjälm, lås och betalat nästan 2.000 till trafikskolan för att få sitt förarbevis.... Inga problem än så länge, men nu börjar det knasa lite i systemet.

Hon har klarat allt som hade med förarutbildningen att göra men ändå....

Hon måste vänta till vägverket har skickat ut den lilla inplastade papperslappen som säger att hon är klar med utbildningen, vägverket i sin tur kan ta upp till 4-5 veckor på sig innan hon får det! Och under denna tid får hon inte köra!! Detta är vansinne, varför i hela friden finns det ingen samordning mellan godkända trafikutbildare och denna segproppsmyndighet vägverket!!??
En knapptryckning borde räcka för att skicka iväg ett godkännande, vad är det hon ska behöva finna sig i att vänta på?

Om vi nu ska följa lag och rätt så skulle det betyda att moppen ska stå oanvänd tills alla kvarnar har malt klart.... men, nej jag skulle inte tro det! Trafikförsäkringen är fixad hon har pluggat in alla vägmärken och regler som finns att kunna...så jag säger, varsågod och kör...

Hur ska man kunna motivera ungdomar att ta förarbeviset om det samtidigt ska vara så krångligt så att man till och med som vuxen är beredd att bryta mot reglerna, detta system skulle ju vara snyggt att införa för dom som tar körkort för bil... fatta vilket ramaskri det skulle bli!... Ahh Grattis till körkortet, men du får vänta några veckor med att köra tills du får ditt kort! ...

Fakta på bordet: Många ungdomar åker utan förarbevis, dom beter sig som idioter i trafiken, dom har föräldrar som skiter i vilket, dom kör trimmat som går i 70-80km/h dom kör åt helvete och kostar samhället och försäkringsbolagen tokigt massa pengar!
Ex. Ett försäkringsbolag jag ringde till idag har inte ens halv eller helförsäkringar till EU-mopeder, dom kunde bara erbjuda trafikförsäkring... orsak... varje försäkrad EU-moped är en ren förlustaffär för försäkringsbolagen!! (det säger en hel del)

Med fakta om olycksstatistiken för unga förare på EU-mopeder så borde ju möjligheten och smidigheten göras lite större för att kunna få en förarutbildning....
1) Kostnaden... 1.500-2000kr är mycket pengar för en 15-åring  för några timmars teori och lite körning runt koner,  förslag, inför trafikteori som tillvalsämne i skolan från år 7.
2) Väntan på lappen för att få köra efter att ha klarat utbildningen är förbannat onödig! Förslag, gör som med körkort, trafikskolan kan lämna ett temporärt bevis i väntan på det "riktiga" efter avklarad utbildning.
3) Upplys bättre om värdet av att ha en bra förarutbildning, så kanske färre av ungdomarna blir en del av den trista statistiken, kunskap är makt, och i trafiken är det även en nödvändighet även när man är 15 år och snudd på odödlig!


Verkar jag vara irriterad?
Det är inget mot vad jag är!!

Andra bloggar om: , , , , ,


BloggRegistret.se

Kommentarer
Postat av: Borthy

Klart att hon ska få köra! Är säker på att ni gjort allt helt korrekt! vad besviken man blir när man vill föregå med gott exempel och göra allt rätt och så får man ett sådant här gensvar! Gratta från mig och säg att hon ska ha kul men köra försiktigt!

2007-08-28 @ 08:02:09
URL: http://borthy.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0