Torsdagsplanerande mitt i veckan...

Onsdagen lider mot sitt slut, har varit en heldag på kontoret, haft lite anställningsintervjuer och annat kontorspillande... i morgon är det en massa att pyssla med får vara riktigt fokuserad på massa administrativa saker hela dagen men det går nog bra :)

På kvällen ska vi åka och kika på min brors fru Åsa´s fina butik Station 18  en present & heminredningsbutik det ska bli så nice!
Kommar antagligen få massa idéer på saker jag helt plötsligt måste ha... jag berättar om det i morgon...
Nu ska det ut o vallas vovve o sen sova :D



Årets påskeri avklarat..

Massa härliga soliga dagar har avverkats, premiärgrillat, premiärsolat, premiärsuttit på nya terassmöblerna, helt enkelt har det varit en fantastisk helg, även om man kan undra vart våren tog vägen man har ju till och med sett en och annan som har badat i sjön... galna människor utan självbevarelsedrift... :)

Denna vecka kommer annars bestå i att få in semestervikarier på jobbet, har ett par anställningsintervjuer om dagen kul att träffa nya intreserade/intressanta människor :)



Jag tror det kan bli sex ikväll...

Det blir som det blir även när det inte blir som man tänkt...

Av alla goda ting så finns det vissa som man vill/behöver/önskar ha mer av.

T.ex. ÖL sex st. små burkar är nog rätt lagom eller vad tror ni? Tar man fler finns risken att man blir för full och gör dumma saker.

Unika besökare är en annan sak som man vill ha mer av, sen min omstart som bloggare har det gått lite segt, förut när jag var aktiv så hade jag galet många läsare.

Nu får jag vara glad om jag får sex unika på en dag, igår hade jag det hissnande antalet 12 besökare ... hittills idag har det bara varit 2 *suckar* men kanske blir det åtminstone sex innan dagen är slut... =)

Hmm nu kanske ni trodde att jag skulle skriva om sex... hmm ledsen att göra er besvikna..

Men jag vill passa på att önska er en trevlig kväll nu ska jag dra hem till polare o grilla... med mina sex.. öl :)

Låååååååååååååång fredag

Idag är det då lång fredag, denna dag var verkligen lång... när man var liten. En låååång tråkig dag i väntan på påskafton där det skulle firas påsk. Men den där fredagen var onödig och som sagt låååångtråkig!

Vad gör man med en långfredag som vuxen då tro, jag ska ta mig samman och käka lite frukost nu, kanske koka ett par ägg, sen blir det  en tur till K-rauta ska byta en felköpt fåtölj till en soffa vart ju lite fel i höstas när vi kom hem med setet och det bestod av tre fåtöljer och ett bord... hmm så här skulle det ju se ut...

Bilden hittad på Google

Det kommer bli fint på våran terass... mycket nice :)
I eftermiddag ska vi hem till ett par bekanta och grilla... nice nummer 2 idag. 
Och dagen kommer inte kännas så låååååååååång :) 

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Skärtorsdag och inte en kärring i sikte!

Torsdag, solen har gassat från en blå himmel men jag har tillbringat dagen inomhus, letandes efter ett kvitto. Kvittot jag letar efter är från en inhandlad vara från K-rauta en utegrupp som jag köpte i höstas.
Upptäckte efter flytt att jag hade fått 3 fåtöljer och ingen soffa vilket ju är fel... Var så klart inne och pratade med dem men det fanns ju då inga grupper kvar så jag skulle vänta till våren... o nu e det vår men jag har tappat bort kvittot, irriterande som f**

Men ska in och prata med han som hade ärendet från början och hoppas att han kan fixa detta.

Idag är det inte bara en solig dag det är ju även den så kallade skärtorsdagen vilket brukar betyda att påskkärringar i alla möjliga former kommer och ringer på dörren... men inte en enda har varit här. Kan bero på det nya lås-systemet på portarna som säkerligen sätter käppar i hjulen för barnen som vill komma in, eller kanske inte käppar snarare kvastskaftar :)
 

Trötta ögon en tröttdag

Onsdag har startat med en rivstart, sjuk personal och fixa o trixa in i det sista... klockan är nu snart 10 och jag har fortfarande inte fönat håret fast det är tre timmar sen jag duschade... ja ja det är torrt nu men ser ut som självaste f**!

Så nu ska jag göra mig klar så jag får annat gjort än att springa runt och släcka småbränder!'


Tisdag... med lite onödigt vetande =)

Jag föddes på en måndag för 15905 dagar sedan, så detta är min 2272:a tisdag i livet... många tisdagar blir det :)
Född på en måndag, är man lite av ett måndagsexemplar då tro?
Hur som helst, tisdagar är dagar när jag ofta är lite trött andra dagen in på vecakn och väldigt mycket vecka kvar... men inte denna vecka då, nu bara två dagar kvar o jobba o sen 4 sköna lediga dagar!

Har nyss varit ute på en timmes promenad i solnedgången med lillvoff så nu blir det väl en dusch o sen funderar jag på om jag ska titta nära på kudden tidigt idag.

Ha en skön kväll =) kram



Nu är denna måndag över...

Så ännu en måndag läggs till högen av avverkade måndagar i mitt liv, undrar hur många det blir...
Någon kanske vill räkna ut det åt mig? Jag är född den andra okt. 1967.

Ska i alla fall inte bli långrandig i detta inlägg utan bara tacka för ännu en fantastisk vårdag, även om jag tillbringat den största delen av den på kontoret.

Blir ännu en kontorsdag i morgon också, har en hel del projekt att fixa med.
Godnatt

Slakthus i munnen!

Godmorgon denna sköna soliga måndagmorgon!
En annan har just avverkat 40 minuter hos tandgygienisten hmmm...
Vad ska man säga, känns ju bra när man e klar men allt innan e ju pain!
Jag hade nu fått en ny tandhygienist och jag måste ju säga att hon faktiskt var lite snällare, för innan hon började skrapa runt på tänderna och peta runt i tandkött så la hon på en bedövningssalva. Det har ju aldrig hänt förut så pluspoäng till henne för det...

Hon konstaterade också att det var 1½ år sen jag var hos hygienisten och det tyckte hon ju var alldeles för lång tid. Så nytt besök inbokat för julstädning i december!

Har anslutit mig till friskvård hos folktanvården och det innebär att de gör en bedömning av tandhälsan när man är nollad dvs. man har inga hål eller pågående arbete i munnen så får man ett förslag på en månadskostnad som dras varje månad på autogiro. Det är ett avtal som löper under 3 år och under den tiden får man gå på de undersökningar som behövs och laga de hål som uppkommer etc.

Det är skönt med tanke på att det ofta är ett litet orosmoment att gå till tandläkaren, man är ju lite rädd för vad de ska hitta och vad prislappen för åtgärd kommer landa på.

Men nu inga bekymmer, idag var det bara att segla förbi kassan med ett leende...  ett försiktigt leende så dom inte skulle se det blodiga tandköttet :)
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Gränslösa ägg! :)

Vaknade till en solstråle som hade letade sig in och kittlade ögonlocket... alltid lika lätt att vakna till en fin och solig dag! 

Har varit ute med Selma the dog en sväng och mumsat frukost... gott svart kaffe (vad annars) och ett par goda smörgåsar med kokt ägg, gurka och salladskrydda... riktigt mumsigt! Tänkte på en sak när jag skalade första ägget och tyckte det kändes på gränsen att vara lite löskokt,  kan man kalla ett sådant ägg för gränslöst? hihi..  
Skumma funderingar på en söndagsmorgon...

Nu dags att sparka igång dagen
Ha en skön start denna söndag tjingeling!


Lugnt och skönt

Kvällen har avslutats med ett skönt varmt bubbelbad tända ljus och en kall öl på badkarskanten...
Vad mer kan man önska sig? :-D
Nu är det snart dags att krypa ner i sängen, det är ju en dag i morgon också... :D


Snart är vi där igen...

Denna tid på året så förundras jag ofta hur snabbt naturen förändras... ena dagen är det massa skridskoåkare på sjön och ett par veckor senare så har isen släppt och solen glittrar fint på isfri yta...
Snöhögarna de stora gigantiska bergen är nu nersmälta, många är de små tussilagona som skuttar runt i dikeskanten..

Sommaren är galet nära...
Vilken är din favorit-årstid?




Snart fyller bloggen 4 år !

Oh Lord... Jag kollade bakåt lite i tiden och insåg att min lilla blogg fyller snart 4 år! Det är ju helt fantastiskt...
Ska ta mig tid någon dag och läsa mina gamla inlägg om hur jag har häcklat med allt från Linda fd. Rosing, blåsta blondiner i allmänhet och Alex Schulman i synnerhet...
Utöver det finns allt möjligt smått och gott att läsa om ADHD, träning, renoveringstips mm...
Detta var mitt första inlägg... [Länk]

Solen kom tillbaka...

Detta aprilväder får en att vackla... Igår tänkte jag att det skulle bli en lång skön promenad i det fina vårvädret, i morse när jag var ute i det stora gråa så tänkte jag att nja... det blir nog att vara hemma och fixa lite (behöver verkligen städa) o vad händer... ?

Jo solf** kom tillbaka! Så nu sitter jag här och våndas, har rensat ett par bänkar i köket och putsat spis och ugn både invändigt och utvändigt alltmedans solen strålar ute... Lillvoff sneglar på mig med sina stora bruna hundögon och tycker nog att jag ska släppa städningen och ta mig ut på den där långa sköna promenaden...

Varför kan man inte klona sig och göra allt samtidigt?!


Lördagsmorgon mitt i livet...

Tröttmössehuvudet har lämnat den sköna kudden och varit ute med hunden på en liten promenad.
Det är alltid lika skönt med första morgonrundan man vaknar till kan samla tankarna, planera dagen utan att allt för mycket stör.
Det enda som störde friden denna morgon var en stackars hund som satt och ylade i en parkerad bil alldeleles ensam.
Då börjar ju tankarna fara iväg o ch det slutar med att jag nu är helt övertygad om att den stackars lilla hunden har suttit i bilen hela natten medans ägaren har varit på besök hos bekanta och blivit kvar hela natten... eller ännu värre, ägarna tröttnade på hunden och stängde in den i bilen över natten hmm men jag har kanske fel, hoppas det =/

Så vad gör man med en lördag...
Antingen så blir det liv i i luckan eller en lucka i livet. Efter en intensiv arbetsvecka så får det nog bli en lucka i livet. Ska ta och peta runt lite här hemma rensa o fixa lite dra en sväng med dammsugare o dammtrasa.
Snart är det ju dags att ta tag i terassfixandet också det blir nice!

Men nu blir det kaffe och frukostfix... ha en skön start på denna dag!


Toudilou bloggen =)

Godkväll bloggvärlden =)

Vad ska vi diskutera denna sena fredagkväll tro...
Hm jo jag kan ju visa mina tatueringar jag gjort sista året, första tatueringen ever gjorde jag hos Mia i Aspudden på den tiden när hon fortfarande delade studio med Doc Forrest, detta var nu typ 22 år sen, shit vad tiden går...
Då gjorde jag en fjäder under nyckelbenet, men den är så dålig i färgerna nu så jag ska ta och fylla i den innan jag visar upp den!

Förra året gjorde jag min drake som jag skissat och funderat på i flera år...
resultatet är följande
 Tattuerare Ted på Ted´s Tattoo
 


I år blev det ett annat tema ... här är den alldeles nygjord


Denna är på bilden alldeles nygjord...
Ted igen!



Hej hej bloggen...

Klockan är nu 03.28 och det verkar som bara jag är vaken i hela världen... och vad gör jag då uppe nu? Det kan man fråga sig... Detta är resultatet av att somna på sängen med kläderna på redan klockan 22.
Efter 5 timmars sömn tycker min hjärna att det har sovits klart!
Men jag ska ju så klart krypa ner under täcket och försöka få ett par timmars sömn till.... Natti natti världen!

Mumsigt test...

Smartson bjuder in till ny testpilotsansökan och denna gång är det Fazers choklad som man kan bli utsedd som testare för.

Intresserad så klicka på länken här samt spana in klippet och bli lite sugna på choklad.... Mmmmm yammi!


Morgontrötteriskriverier...

Sitter nu och väntar på att mitt livselixir kaffet ska bli klart :) kanske ett och annat hälsofreak rynkar på näsan nu och tycker att kaffe är rena giftet och man inte ska förtära det alls, men med mig kan inga sådana diskussioner föras. Läs gärna mitt tidigare inlägg om kaffets makt [länk]

Satt och läste lite på aftonbladet och fann en artikel om Emil som blev nekad en ambulans trots kontakt med SOS 112 upprepade tillfällen, Killen hade kraftig andnöd och detta tolkades av den som tog emot nödsamtalet som att han skulle ha lite panikångest, det slutade med att han låg död när grannen kom förbi hans öppna dörr, dörren han öppnat för att släppa in ambulanspersonalen som inte blev utskickade...  det är riktigt illa.

Visst man tycka och säga att det är mänskligt att fela, men de som sitter och tar emot samtal från människor i nöd de har bosktavligt talat andras liv i sina händer, och med facit i handen det borde ju vara bättre att skicka ut en ambulans för mycket än en för lite...

Men det är lätt att bli felaktigt bedömd på telefonsamtal, 2 ggr har jag av sjukvårdsupplysningen blivit duttat och dattat med när jag ringt och förklarat hur dålig jag känner mig.. både gångerna slutade med att jag någon dag senare blev inlagd på sjukhus, första var det en dubbelsidig lunginflammation som penicilinet inte bet på jag trodde jag skulle dö När jag ringde sjukvårdupplysningen mitt i natten på helgen för att tala om att jag knappt kunde andas så var svaret typ, oj oj oj jo det är jobbigt med lunginflammation men sitt upp och sov och drick mycket det kommer gå över... Måndagmorgon på vårdcentralen hade jag en sänka på närmare 300 så det vart närmaste akutmottagning och inläggning på infektion..fick ligga med antibiotika intravenöst ett antal dagar.

Andra gången så fick jag och min dotter någon magåkomma i slutet av sommaren. Jag och min dotter tillbringade under ett ex antal dagar mer tid på toaletten än någon annanstans, feber rasade i kroppen och allt, precis allt bara rann rakt igenom. Vi trodde ju först att det var magsjuka, men det gick ju inte över...

Ringde till sjukvårdsupplysningen, för att få tips och höra om det kanske gick någon speciellt aggressiv variant av magsjuka som vi kanske drabbats av.. 
dutti datti det går över drick teskedsvis och ta det lugn. Ha! teskedsvis när man skiter litervis... ekvationen gick ju inte ihop fjärde dagen ringde jag sjukvårdupplysningen igen, nu med svår huvudvärk och fortfarande en frekvent besökare av toaletten... rådet nu var åk till sjukhus. In på akuten provtagning med resultat jag hade kaliumbrist och min dotter extremt lågt blodtryck... inlagda ett par dagar med dropp. Provsvaren som kom veckan efter visade att vi hade fått Salmonella.
Vill ni veta vilka restaurang i Sollentuna man bör undvika så hojta till!

Så summan av erfarenheter är att det är väldigt lätt för dem som sitter och tar emot samtal att göra fel bedömningar om hur allvarligt läget är, men jag har lärt mig att inte lyssna på sjukvårdupplysningen utan mer göra en egen bedömning. Den dagen jag behöver en ambulans så hoppas jag att det kommer någon...




Godkväll :)

Dagen har varit innehållsrik och intensiv. Astrött e jag nu så det blir natti natti nu... efter tur med lillvoff :)

Gråruskig vårdagsmorgon

God morgon denna gråa morgon, tänk att det alltid är svårare att vakna en grå mulen morgon än till en solig morgon med fågelkvitter.
Känns som jag kommer att behöva inte bara en stor kaffe utan typ tre innan jag är på banan!

Det kommer bli en lång men förhoppningsvis innehållsrik dag idag!
Ska börja med att gå igenom lite ansökningar på vikariat som kommit in.. (typ 20 bara igår) Sen blir det en tur till stan på handledning, efter det kundbesök i norrort sen in till stan igen på föreläsning... puh.

Fullt ös medvetslös... vila kan man göra ett annat liv :-D




Tänk på vad du äter...

Eller vad sägs om denna stackars kvinna som man kan läsa om idag på Aftonbladet hon är allergisk mot s.k. E-ämnen och allvarligt talat, vi är inte skapade att äta dessa ämnen, ingen mår bra av dem de gör helt enkelt ingen nytta i våra kroppar.

Om man läser på innehållsförteckning på livsmedel så är mängden E-ämnen skrämmande det är allt från smak, färg, konserveringsmedel etc. faktum är att vi knappt ens ruttnar när vi är döda... (det är sant)

Ta dig tid och se över vad du stoppar i dig, valet gör du redan i butiken, om fler konsumenter börjar bry sig och E-ämnefyllda livsmedel ligger kvar på hyllorna så blir det lättare att få till en ändring.

Lev väl... o må gott!





Halloooo bloggen

Just det jag ska ju vara en mer effektiv bloggare :)
Så nu kommer dagens inlägg i sista sekunden inkastad av mig i farten...

Dagen har varit som väntad o nu sitter jag och min gulliga dotter och planerar middagar för veckan o ska strax dra o handla...

I morgon blir det en intensiv dag, ska jobba o avsluta dagen med en föreläsning med Eric Donell "Jag vill vara normal" en föreläsning som handlar om det utanförskap man kan känna om man har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, men hur man kan vända en funktionsnedsättning till en funktionstillgång jag tror det kan vara riktigt bra... här är ett smakprov!




Ha en skön kväll :) tjingeling!


Kom på det alldeles själv...

Angående förfrågan om tips i föregående inlägg...

Jippi o hallelulja jag är inte dement ännu! Kopplade in den gamla blogghjärnan och lyckades komma ihåg hur man gjorde... :-D



Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Mitt bloggande är under all kritik, men välkommen tillbaka!

Kollade lite gamla blogginlägg... säger bara en sak "jag suger som bloggare"
Menar nu inte att jag på något sätt varit dålig när jag var aktiv, men vad hände?

Okej en kort sammanfattning av läget...
När jag var aktiv så bloggade jag om allt och hade skapligt med läsare vilket ju är kul!
Samtidigt vart det en press... för mina läsare förväntade sig ju att det skulle komma något nytt att läsa om.

Andras förväntan blir lätt mina egna krav på mig själv. Summan av det hela blev att kravfylldheten gjorde att jag tappade lusten att blogga, vilket ju nu i efterhand känns galet, för innerst inne tycker jag ju att det är kul =)

Så nu har jag bestämt följande:
Jag  ska hädanefter blogga enbart för min egen skull.
Jag ska inte känna krav att blogga för att andra ska ha något att läsa, dyker den känslan upp så ligger den enbart hos mig själv och ska inte få ta glädjen att skriva vidare ifrån mig.
Jag ska försöka hålla min blogg aktiv.

Så.. med dessa rader återinviger jag min blogg =)
Välkommen att läsa.


Jag har nu bara ett par små problem... Jag kommer t.ex. inte ihåg hur man taggar.. måste försöka hitta rätt i bloggdjungeln igen, har någon ett tips på vart jag hittar bra tips ?

Må solen skina på oss alla och smälta bort den sista isen på sjön så vi snart kan bada!
=)





Vem sa att man ska helga vilodagen?

Idag startade jag dagen otroligt tidigt, var på Ica Maxi redan strax efter 8 i morse o sen har dagen bara rullat på i rask takt!
Har hunnit både färgat hår och kollat bord o stolar, som jag tror kommer bli fina i mitt kök... ska bara komma på något fiffigt sätt att få hem dom, men det löser sig, har ju bekanta som har tillgång till lastfordon.

Lillvoff har varit med hela dagen på alla små utflykter så nu ligger hon och sover sött, det är alltså hon som helgar vilodagen? (bilden är från annat tillfälle)
Nej... nu dags att dra ner i tvättstugan igen, ha en toppen kväll!  




Hello bloggen :)

Idag ramlade en rolig sak in i min mailbox, en förfrågan om att bli testare av nya sommardäck från Dunlop.
Ni kan ju tro att jag kastade mig in och erbjöd mina tjänster som däcktestare, vet ju att jag är i ett skrikande behov av nya sommardäck innan däcken börja skrika.

Kanske inte chansen är så jättestor att just jag blir utvald men man kan ju alltid hoppas.

Så håll nu tummar på att jag blir en av fem lyckliga däcktestare, Forden kommer bli en kanonbil!

Har du också lust att anmäla dig som testare så gå in och kika på denna länk http://smartsontestpilot.se/dunlop/bli-testpilot/



RSS 2.0