Dagarna flyter fram och snart är det...

Så är det, dagarna i November flyter fram vissa mörka och sega som tjära medans andra känns lätta som en fjunig snöflinga.... Snart är det Jul... eller sommar igen för den som önskar sig tillbaka till värme och fågelkvitter.

På tal om fågelkvitter, jag gjorde en liten skön investering för ett par dar sen, en Wake up light- klocka från Philips, fantastiskt skönt att vakna till, den fixar ju rena soluppgången bredvid sängen och larmsignalen som jag använt har varit just fågelkvitter =)

Fördelen med denna väckningsanordning är att när man vaknar känner man sig redo att kliva upp, kroppen har redan under en halvtimme i den simulerade soluppgången ställt in sig på att det är dags att vakna... vilket man ju sällan/aldrig är inställd på annars i ett halvmörkt rum där en elak väckningssignal snudd på fixar årets hjärtinfarkt...

För att inte vara orättvis så köpte jag en till min morgontrötta dotter med hihi...

Vill ni läsa mer om Philips Wake-up light så kan ni kolla på Philips egen sida här

Nu ska jag sjunka ner i tv-soffan med en kaffe och bara njuta av stillheten...
Tjingelong...




GI-livet

Kom på att det var länge sen jag skrev om mitt GI-liv... för de som undrar om jag fortfarande håller på så är svaret Ja... så klart, kommer hålla på så länge det behövs och i slutänden kommer det antagligen vara för alltid som jag väljer bort de stora kolhydrat-bomberna i tid och otid.... Visst kommer det vid enstaka tillfällen kunna slinka ner en pizza eller annat men det kommer inte vara en vana.

Idag om jag äter något t.ex. bröd, pasta eller annat kolhydratrikt så svarar kroppen ganska omedelbart med att inte må så bra... uppsvälld och gasig är ju inget skoj att vara!

Syns det märks det något på mig att jag undvikit kolhydrater sen i mitten på Juli i år.... ja döm själva, jag har som jag tidigare skrivit inte mätt eller vägt mina framgångar, men stora delar av garderoben har jag fått rensa ut... 3-4 klädstorlekar mindre har jag blivit på 3-4 månader och det är ju positivt =)

okt-07-okt-08


maj -08-okt-08


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Bratislava...

En spännande stad,  till att börja med, men efter hand lite tråkig... inte för att det inte fanns saker att upptäcka men Slovaker känns lite knepiga och tillknäppta... serviceminded ingår inte i deras vokabulär... och det är synd.

De har ju inget annat att konkurrera med, priserna är som i Sverige med ett fåtal undantag öl & cigg.... och kanske något mer som jag inte hittade på...

Det som var plus var värmen... det var oväntat morgonen hemma var jag ute med voovar och det var redigt frostigt och kallt, men när vi klev av planet så blev vi alla förvånade över värmen... 16 grader varmt... BRA....tislava! Vi satt till och med på en uteservering och käka middag första kvällen.... skum mat och dom gjorde allt för att blåsa oss på pengar... men men...

...det var en upplevelse och det var skoj!

 Fina byggnader fanns det gott om...
 Ölen var god.... *slurp*
 Åsneinstallation.... ?!
Se hur mycket blad det finns kvar på träden...


Nu ska jag uppsöka sängen, är trött som en tok och ska vara på verkstaden halv åtta i morgon bitti... däckbytardax, snön kommer säkert snart... den brukar göra det... och i år är nog inget undantag!

Ha det gott.. tjingeling!


Sista skälvande minutrarna innan avfärd...

Har jag packat allt jag behöver... ja vem vet? pass o Visa kommer man långt med...  flytande grejer nerstoppade i en fånig påse, säkert jättebombsäker!

Hmm... ja jag har allt med, har varit på en sista kissrunda med charmtrollen  så dom klarar sig till min dotter kommer hem, skjutsen mot flyget kommer strax... Bratislava here we come!
14 stycken är vi som åker... kan bli skoj, även om det ska arbetas en del!

Ha det gott, är tillbaks på lördag!
Tjingeling




Den sovande bloggen...

Schhhh.... väck inte den blogg som sover! Vet inte riktigt vad som hänt med denna blogg.
Har tappat massa inspiration och lust att skriva, fast när jag väl gör det så tycker jag ju om det... ja ja...

Kanske är det bara för mycket annat som har uppehållit mitt liv ett tag =)
Att sitta och vara konstruktiv med massa roligt att skriva om flera ggr om dagen är något som jag nog kommer göra periodvis.

Jag var nyss ute med hundarna och konstaterade vid en granskning att det inte bara är bloggen som är eftersatt, solen skiner idag vilket är tur då kan jag kanske äntligen få in saker från trädgården.... grillen, parasollet lite trädgårdsverktyg som ligger o skräpar här o där....  *suck*

Ska dessutom tvätta hysteriskt, nu på torsdag drar jag till Bratislava och det kan ju vara bra att ha rena kläder till dess =)

Nu är det dags för frukost en tallrik med bär o nötter med naturell youghurt och ett stort glas nybryggt kaffe står på menyn...
Hasta la vista...


RSS 2.0