Allt är som det ska....?!

Vad är det för värld vi lever i, har vi inte precis försökt smälta tragedier med galna människor, mördare, bortförda barn, pedofiler och annat skräp alldeles precis här nära oss?.. Men vansinnets makt tycks finnas överallt, nu har en 73 årig man vid namn Josef Fritzl gripits efter att ha hållt sin dotter fången under vedervärdiga omständigheter i 24 år!

Det stannar ju tyvärr inte vid frihetsberövandet, han har dessutom systematiskt utnyttjat henne sexuellt sen hon var i 11 år, hans eget barn, hans dotter... han har gjort henne med barn upprepade gånger, och detta utan sin frus vetskap?! Han har hållit sin dotter, och 3 av alla dessa barn fångna i en hemlig källare, 3 barn har fått leva ett "normalt" liv och fått växa upp med sin morfar/pappa... och detta utan att vare sig att hans fru eller omgivningen alls har reagerat, märkt något...  hur kan det ske?

Det som hänt i det stora huset på Ybbsstrasse 40 i Amstetten eller rättare sagt i den utgrävda källaren under jord är helt sjukt ofattbart, och 24 år är galet lång tid.
Kvinnan som nu är 42 år ett par år äldre än mig har tillbringat mer än halva sitt liv instängd, förnedrad, våldtagen, utnyttjad, av en sjukt galen man... och den mannen var hennes egen pappa.  Är det meningen att man ska kunna ta in detta? Förstå det?..

Nej, jag gör det inte... vissa saker ska inte ligga inom ramen vad hjärnan ska kunna skapa förståelse för, inte min hjärna i allafall, det här är för vansinnigt. För sådana här människor skulle dödsstraff vara för lindrigt! Släng ner han i en källarhåla tills han ruttnar typ 1 år för varje år han har frihetsberövat dessa människor... alltså ca 66 år totalt... då går han garanterat inte fri igen!
Läs mer:
Aftonbladet
Expressen
DN
SvD


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

HJÄLP vart tar min midja vägen nu?!

Detta var intressant, efter att ha kräkts över  alla stjärtskåror... (haha roligt namn...) som flashat fram så fort någon har böjt sig fram, suttit på huk eller bara suttit rakt upp och ner på en stol på ett café så kom trenden som många har väntat på... högre skurna midjor på byxor...!  (extremt höga byxor är ju kanske inte heller så snyggt)

En gång i tiden så syddes byxor för att passa människan, formade efter kroppen på ett behagligt sätt både estetiskt och bekvämt men nu kan man ju undra hehe...

Alltså men på fullt allvar vart sitter en människas midja?! Jag har haft vilda diskussioner med mina två barn om detta, sonen säger att den sitter absolut här... *pekar i höjd med höftbenen*
Jag hävdar på det bestämdaste att min midja sitter där jag som kvinna då är smalast dvs. något över naveln, min dotter som har blivit matad och hjärntvättad  med de lågt skurna byxorna ett antal år blir av allt detta resonerande helt skitzig och säger att midjan sitter ju här! *pekar på höften.... *  Mina barn är alltså övertygade om att midjan befinner sig där byxorna slutar! (menar nu inte nere vid fötterna)

Men en människa omskapas ju inte för att modet gör det eller? midjan sitter kvar på kroppen hur lågt byxan än slinter...

Men på Aftonbladets lilla modeloppa Sofi barbiesmile Fahrmans sida om mode idag kan man läsa en artikel skriven av Susanne Nylén att den nyaste trenden just har dykt upp, nämligen string-jeansen och det var verkligen bland det fulaste jag sett!
Och hur ska jag förklara detta för kidsen, midjan har just förflyttats ner till strax ovanför dom undre regionerna...  och för att inte hela arslet ska synas så har tillverkaren sytt fast en liten stjärtlapp...  mmm very snyggt.... NOT!!!! 

Hur många av er kära läsare har för avsikt att köpa ett par av dessa string-jeans om tillfälle ges?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Vem är tankad, puckad & nollad?!

Man skulle kunna tro att det är en världsnyhet när någon "glömmer" betala sin bensin efter tankning, i allafall om man ska tro på den mediala uppvaktningen av den till synes triviala lilla historien som utspelat sig på en vanlig mack i Väsby. Löpsedel och förstasidesstoff bara för att den lilla sångfågeln (läs skatan) har tankat på en mack och glömt betala innan hon med en "rivstart" for därifrån...

Okej låt oss analysera detta, enligt statistik som expressen lägger fram i frågan så sker omkring 90.000 smitningar varje år! Det betyder i runda tal ca. 245 smitningar  om dagen, så statistikt sätt så kan det drabba dig vid nästa tankning... testa, vem vet du kanske hamnar på första sidan =) 

Om man nu råkar vara kändis och gör en sådan här fadäs så är de troligaste anledningarna till att det blåser upp i media till enorma proportioner följande:

1) C.H törstar efter publicitet, efter fiaskot med medverkan i uttagningen i melodifestivalen så tar hon till varje knep som finns för att få synas.

2) OK/Q8 på Glädjens trafikplats såg detta som ett unikt tillfälle att få gratisreklam, kanske finns det en och annan dåre därute som gör vad som helst för att få tanka i samma automat som C.H

3) Tokjournalister älskar att gotta sig i sådant här... dom kan inte ens enas om fakta... enligt Expressen ska hon ha tankat 4 L för någon 50-lapp hmm ehhh ursäkta hur lång kommer en Lincoln Town Car, med en törstig 4,6 liter stor V8-motor på drygt 200 hästkrafter på 4 L bensin? 2 mil? ...  
Men enligt Aftonbladet så rörde det sig om en "skvätt" bensin för några hundralappar...  och då kan jag ju inte låta bli att undra... Hur stor är en skvätt?

Summan av detta spektakel är nog följande...hur vi än vänder och vrider på saken så handlar det bara om publicitet...  till varje pris, och denna var ju gratis!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Vad rör sig i huvudet på en förortsunge?!

Saxat ur DN "Ett stort ungdomsgäng jagade väktarna på tunnelbanstationen i Tensta så att dessa fick låsa in sig och tillkalla polis. Under två timmar på onsdagskvällen angrep omkring 30 ungdomar minst en privatperson och två väktare"

Ungdomsgäng beväpnade med elpistol & hammare jagade väktare på flykten... polisen som kom till platsen lyckades gripa 1 av ca 30...  han greps för hot mot tjänsteman, jag undrar vad dom andra gjorde då? plockade fram varsin stickning och började sticka halsdukar eller?

Hmm nej skämt åtsido...  Tensta är inget skoj ställe att vara på kvällstid, en gång för snart 20 år sedan gick jag hem från en kompis där... jag + barnvagn med en sovande 2-åring genom Tensta mot T-banan, efter mig dök ett gäng på 10-15 killar upp som sakta följde efter, ökade jag takten något så gjorde dom likaså... dom kastade ur sig kommentarer som inte passar sig att skriva ut här, i stil med svenska H*** stanna så ska du få känna på bla bla bla osv... 

När jag till slut passerade spärren halvspringande med barnvagnen vid T-banestationen så ställde dom sig och blängde hotfullt tills jag kommit ur sikte och då brast dom ut i ett stort unisont gapflabb, detta var på den tiden innan väktare patrullerade T-banan mer frekvent, den enda som skulle kunnat ingripit där var den torra lilla farbrorn i spärren och han orkade knappt lyfta huvudet från sin tipstabell när jag med andan i halsen skyndade förbi!  Om jag var rädd?Ja så klart... och förbannad! Tänk att inte mycket ändras från en generation till en annan!

Kanske är snorungarna som bildar gäng idag är barn till samma snorungar som förföljde mig... äpplen faller inte långt från träden!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Hjälmlöshet VS hjärnlöshet

Polisen har enligt artikel i Aftonbladet jagat ett par ungdomar på moped genom en kyrkogård med blåljus på, dom var  nära att meja ner ett begravningsfölje och nu är poliserna åtalade för tjänstefel... 

Ja det vore ju konstigt om det inte hade kommit upp ett åtal,  visst ska man stoppa ungdomar som kör moppe utan hjälm, men det måste ju finnas gränser vart man avbryter jakten?! korkat av polisen och tur för ungdomarna att dom kom undan, det var nog för mycket adrenalin och testosteron hos poliserna och det kunde kanske ha slutat illa om dom hunnits ifatt!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Toppen på ett isberg?

Att läsa artiklar i media är som att titta in i ren och skär galenskap!
42-åringen Anders Eklund  ska höras om mord och våldtäkter både runt om i Sverige men även i Norge och Danmark finns olösta fall som nu plockats fram. 

Kan det vi nu ser vara en början på något är ofantligt mycket större än något annat i svensk kriminalhistoria? En del av mig vill verkligen att det ska visa sig att han är skyldig till många fler fall än de som kommit fram, en del av mig känner att det får inte vara så, en enda människa kan inte vara så  utstuderat grym och kommit undan så länge med så mycket...
Men för anhöriga till offer så skulle det bli en punkt för  ett långt lidande med miljoner obesvarade frågor.

Utan att döma någon på förhand så hoppas jag innerligt att denna man blir inlåst länge och väl, han har helt klart förverkat sin rätt att vara en del av samhället!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Två ljus får brinna...

När alla ljusen tänts efter att sista  hoppet släckts, en tanke hos mig stilla väcks... En fråga som ekar utan svar, kanske ändå den lilla  flickan var, för god och fin för att vara kvar...
Hur annars kan man med ord förklara, varför hon så ung skulle få sin egen plats i en änglaskara...

image374

Ett ljus för Engla & ett för alla andra barn som för tidigt fått lämna jordelivet... vila i frid...
image375

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Sorg utan gränser...


42-åringen har nu erkänt, och Engla är hittad...död... fan ta det svinet!
Hoppas vid alla änglar att hon inte behövde lida, och att gärningsmannen nu kommer sitta inlåst i evinnerliga tider.
Han har även erkänt mordet på Pernilla som försvann för ett antal år sedan i Falun, eller rättare sagt DNA  visade att han var skyldig. Han borde enligt min åsikt redan varit borta från gatorna då han varit aktuell i sådana här utredningar tidigare.

Utredningen har haft stor hjälp av den privatperson som av en händelse var ute och prövade sin nya kamera, utan de fotona hade han kanske fortfarande gått fri.

Mina tankar och varmaste tröstkramar går oavkortat till Engla´s närmaste.
Må Engla vila i frid och hitta en given plats bland andra änglar...

image373

Expressen
Aftonbladet
SvD
DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Hur skulle man själv orka...

Inte ens de  vildaste fantasier kan få mig att förstå hur Engla´s mamma orkar med ovissheten, att se hur natt avlöser dag, nya nätter som  övergår till  nya dagar utan svar, bara fler timmar fyllda med svarta hål av förtvivlan. Kanske är vi skapta att klara extremt psykiska påfrestningar under en tid, det ligger säkert i våra gener från urminnes tider.

Vi som inte lever med ovisshet om vart vi har ett älskat barn kan nog inte sätta oss in i hur man som förälder reagerar... Jag vet att några i början till och med spekulerade i om mamman själv var inblandad i försvinnandet orsaken skulle vara att hon inte var så hysterisk och uppriven...

Överlevnadsinstinkt är en av dom starkaste instinkter vi har, och jag tror att i ett sådant här läge slår instinkten till med full kraft och man stänger helt enkelt av vissa känslomässiga receptorer i hjärnan, man blir superskärpt och får oanade krafter som gör att man orkar ta sig runt och förbi alla svarta hål av förtvivlan, men det finns en gräns för hur länge en människa orkar.

Jag hoppas Engla hittas snart, för som mamma vill man säkert bara ha ett svar... 
och jag hoppas att vilket svar hon än får så ska det finnas hjälp för att orka gå vidare...

Jag låter ljuset av hopp brinna vidare....

image372


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Tänd ett ljus... För Engla och hennes familj

Fasan kan nog inte beskrivas med ord, att ha ett barn som försvinner spårlöst...
Jag tänker inte ens försöka förstå hur det kan kännas.
Hoppas verkligen att Engla hittas till varje pris.

image372

Tänd ett ljus för Engla och hennes familj, du med.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Jag trodde solen skulle skina...

image371
Igår var en strålande dag solen tok-sken, jag hade nästan lyckats samla ihop energi till att gå ut och påta i trädgården, men tänkte lite slappt som så att... med en sådan strålande sol idag så lär det ju vara likadant i morgon, så i morgon blir en bra dag att fixa på tomten.... I dag är det grått ute och inte alls så mysigt... så trädgårdspulandet  får bli en annan dag... Tänk att man så lätt skjuter upp saker till en oviss framtid... jag ska försöka bli bättre på att ta vara på tillfällen när dom kommer!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Vilka är ni?

Vilka är ni?
Ni som smyger in här och läser på min blogg... vad hoppas ni finna? 
Vad finner ni? 
Snubblar  ni bara in i min lilla cyberspunksvärld utan en aning om vad ni letar efter?
Eller finns det en mening med att just du kommer in och läser?
Hittade du vad du sökte?

I den här bloggen har det mesta avhandlats, t.ex.  huruvida Alex Schulman ska vara stolt över sitt IQ, hur man enkelt kan piffa upp sitt badrum, bilverkstäder, ADHD, barn, politik, Kaffeberoende, alkoholism, träning, facebook, spindlar, foto, filosofiska betraktelser av livet, parkeringsböter, nyheter, juridik, blomflugor, bonsaiträd, Pimpim, ... etc etc...

Jag blir matt när jag ser om allt jag skrivit och ännu mattare när jag inser vilket stiljte jag befunnit mig i den sista tiden... Jag har förlagt min inspiration och kan ta mig tusan inte hitta den!!

Så ni mina trogna återvändare snoka runt lite bland mina äldre inlägg och läs er mätta, snart kanske min inspiration hittat tillbaka till sin rättmätiga ägare... 
Under tiden får ni nöja er med de små smulor som jag kastar in här...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Jag har sett hattifnattar från Mumindalen...

På en alldeles särkild liten promenad i en alldeles särskild skog någonstans i solen idag så fick jag se något som inte kunde vara något annat än ett trädhus...

image369


Jag anade att denna boning kunde rymma små hattifnattar för jag hade ju hört att dom flyttat ut från Mumindalen!
Jag böjde mig fram riktigt nära för att undersöka saken närmare och se där stod dom ett helt gäng blickstilla och tittade på mig....

image370


Som ni alla förstår så blev jag väldigt förvånad över att se dessa små filurer, men samtidigt glad att dom valt att flytta in i just den här skogen....
Jag vill ju så klart berätta för alla om min stora upptäckt idag men beslöt mig för att vänta tills datumet hade ändrats för vem skulle tro på en sådan här historia den 1 april...

Tjingeling och på återseende ;-)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Åhhh denna 1 april... undrar om någon lyckas lura mig...

Den här dagen är ju helt klart underbar!
En hel dag som man FÅR luras på... hehe... onekligen är jag så klart extra vaksam på underligheter som dyker upp och leker med mina sinnen denna dag, så heder åt den som lyckas lura mig...

Ska försöka klura ut något bra aprilskämt och någon lagom godtrogen som kan på det... *ler oskyldigt*

Kan ni inte skriva en kommentar och berätta om erat bästa aprilskämt som ni varit med om eller hört talas om...  please ... snälla... =)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

RSS 2.0