Till dig lilla flicka...

image181


Efter att ha läst om misshandeln i Luleå nu senast i Aftonbladet  och i NSD  så känner jag bara ett illamående sprida sig i kroppen...
Hoppas du kommer igenom den här händelsen, och får tillbaka all självkänsla.
Dom som gjort dig illa är riktigt störda och kan knappast vara vid sina sinnens fulla bruk.

Gängmakt, gängtryck, gängförtryck det dom gjort mot dig kan inte med ett vettigt ord förklaras, det ska inte finnas ord för det heller, det är bara ett  stort svart vansinne.

Du har inget med det att göra, du har inte varit den egentliga orsaken till deras vrede eller oförmåga till medkänsla och empati, du blev bara ett föremål som dom använde sig av. Ett utstuderat grymt tilltag som fortfarande bara kan beskrivas som vansinne.

Jag blir så förbannat upprörd av att sådant här kan hända, jag vet vilka efterdyningar det kan ge hos en person som blir utsatt för det. Livet blir ställt på sin spets, den som verkligen fruktat för sitt liv under sådana här omständigheter kan förlora allt vad tillit, respekt och förtroende heter för andra människor under en lång tid framöver. Men släpp inte tilliten, den stora skaran av människor är precis som jag just nu, väldigt upprörda och känner stor empati och medkänsla för vad du och din familj får gå igenom.
 
Skam till de som bevittnade detta och inte fick till ett avslut på det, skam till er som lät det fortgå ni är delaktiga i misshandeln, man behöver inte vara den som håller i cigaretten som brännmärker för livet, att se på utan att ingripa är minst lika illa!
Skam till föräldrarna till den ena skyldiga som bemött det hela med hånfullhet... inte svårt att lista ut vart ert barn fått sin attityd ifrån!

Lilla flicka hoppas att din sommar ändå blir bra... att du får stöd och hjälp,  ta hjälp av organisationer för brottsoffer, försäkringsbolag etc. och se till att få fira sommarlov/semester med din familj på annat ställe inte för att fly men för att få ro.

Hoppas att ditt liv kommer tillrätta, och prata med dom du litar på, om alla känslor som dyker upp hos dig.
Du kommer klara det och du kommer att få upprättelse.//Mamma till tonåring utsatt för mobbning & kränkningar.

Mitt tidigare inlägg om händelsen finns att läsa här.


Andra bloggar om: , , , ,BloggRegistret.se

Slutar som en hacker...

Att börja blogga var ju enkelt men sen... oj oj oj att komma på alla dessa saker som man ska ha på sin blogg... att hitta smarta räknare, hitta sidor man ska pinga till etc. etc. Ja, man är ju inte helt tappad bakom ett flöte men ibland blir det blackout i hjärnan... kan bero på att det nu är dags att sova... sista tillagda grejen på bloggsidan, är Bloggportalen.... säkert bra för något!


Natti natti
Andra bloggar om: , ,


BloggRegistret.se

Hälsar ny besökare till min blogg välkommen ...


Någon från United Arab Emirates har varit inne och spanat ... spännande!!

CountriesUnique Visitors
  Sweden           994    98.32%  
  United States           5    0.49%  
  Finland           4    0.40%  
  Germany           3    0.30%  
  United Arab Emirates           1    0.10%  
  Ethiopia           1    0.10%  
  China           1    0.10%  
  Europe           1    0.10%  
  Denmark           1    0.10%  

Vad har hänt med våra grundvärderingar?!

Media har idag berättat  om ett gäng tonåringar som på det mest djävulska sätt misshandlat och kränkt både  fysiskt och psykiskt en flicka på 12 år...  dessutom har dom filmat det hela vilket gör det ännu mer avskyvärt!

Något måste vara väldigt fel när sådant här kan inträffa mitt på dagen, ett antal människor har varit i närheten utan att ingripa, andra ungdomar vuxna såg det och  lät det ske utan att göra något?!  
Detta om man ska tro det som står i bl.a. DN och Aftonbladet
Helt horribelt är det... Jag är definitivt för en lag som gör medmänniskor till medskyldiga till misshandel om man bara ser på utan att ingripa.

Ett för mig nära exempel:
Min son blev en kväll i höstas nersparkad och misshandlad på en T-banestation av ett gäng tjejer, det  fanns massor med vittnen till misshandeln som pågick under en bra stund, någon hade till och med tagit sig tid med att ta bilder och lägga ut på nätet, på dessa bilder ser man människor som står 3-4 m ifrån och bara tittar på... tittar på när någon blir sparkad och slagen... utan att ingripa... fy f**  jag finner inte ord för dessa:
"jag väljer att låtsas inte se, för att slippa bli indragen". 

Straffbart  borde det som sagt vara, jag tror att om vi alla visar lite mer civilkurage så skulle sådant här inte kunna hända mitt på dagen, och heller inte på kvällen när många fortfarande är i farten, jag vill tro det i alla fall.

Man behöver faktiskt inte blanda sig i fysiskt. Larma!! 112 det är det enda nummer du behöver komma ihåg, har du ingen mobil så  skrik och ropa för att påkalla uppmärksamhet och få någon annan att larma, men för helvete reagera i allafall !!!

Hoppas att den lilla tjejen får det stöd hon behöver, och att dom sociala myndigheterna ser allvarligt  på det inträffade och får de unga misshandlarna under någon form av vård för allt kan inte stå rätt till i psyket hos dessa tonåringar.  Andra bloggar om: , , , ,


BloggRegistret.se

Snart snart snart... alldeles strax...om en liten liten stund...

Semestern är inom räckhåll... , men det har varit en sista vecka med mycket jobb...  nu e det bara idag och i morgon kvar att jobba,... då kommer jag ha jobbat 6 dagar på raken i och 48-49 timmar! Nu känner jag mig rätt slut... därför har bloggandet varit lite eftersatt... man måste ju ta bort något för att orka =) men jag kommer igen.... 

Sköt om er och var rädda om varandra, klappa en snigel om ni hinner   =)


3 små saker jag hade velat ha annorlunda idag...

1) Laptopen verkar ha tackat för visat intresse... IT-killen skulle försöka rädda materialet på hårddisken, på frågan om vad som kan vara fel, så vart svaret: Ibland vet man inte det är precis som med bilar en vacker dag så funkar dom bara inte.. hmm jahaa det var ju en förklaring jag inte blev klokare av...

2) Det har regnat konstant hela dagen, sådant är okej när man sitter inne (inte i fängelse då) och kan lyssna på smattret mot rutan uppkrupen i ett soffhörn med en bra bok, men att vara ständigt på språng in och ut ur bilen som man hela tiden lyckats parkera i dom största vattenpölarna är lite drygt när regnet öser ner.

3) Lite lagom irriterande molande huvudvärk, mest hela dagen... det kan vara lågtrycket som gör det, ska försöka kurera det med lite kaffe nu.. seså inte förfasa er över mina sena kaffevanor... koffein stör inte min skönhetssömn...

 ~~~~Det kommer en ny dag, även om tuppen inte gal ~~~~
(Danskt ordspråk)


Andra bloggar om: , , ,


BloggRegistret.se

Håll tummarna....

Idag ska den tidigare omnämnda laptopen lämnas in förhoppningsvis så kommer den att kunna åtgärdas, Jag har en del sparat på den som blir jobbigt att sitta och göra om, för jag har minsann inte varit duktig och gjort någon back-up, Ja det är bara att hoppas att grejerna sitter kvar och att lapen blir användbar igen..

Nu ska jag slänga på mig lite kläder, a´la dagens outfit moahaha den som läst om mina tidigare påhopp på dagens outfitbloggar förstår nog att jag inte kommer lägga ut bilder här med min "dagens outfit"

Här i Sthlm är det grått och mulet och min termometer utanför köksfönstret visade för ca. 1 timme sedan endast 10 grader... Hallå SMHI vart är dödshettan som media utlovade för ett par dagar sedan?

Men jag önskar alla en nice dag... var rädda om varandra kör försiktigt i trafiken, krama en snok om du får chansen ...
BTW för bilister i stockholmstrafiken spana in dagens billigaste bensinpris... info finns längst ner på sidan... scrolla scrolla scrolla...

Hejdå.. over and out =)


Andra bloggar om: , , , ,

BloggRegistret.se

Sverige är fantastiskt.. eller hur?

Orkade egentligen inte läsa nyheter men tänkte skumma igenom lite ändå, alla andra tittar på Morden i Midsomer vilket jag inte tänker ta reda på vad det är ens men som sagt skummade lite på nyhetssidorna, torkan har tydligen börjat slå till lite här och där i journalistsveriges hjärnor och sidorna kryllar av  alldeles för många vad tycker du ja eller nej till ditten och datten efter var och varannan artikel...

Hittade en liten sak på SvD som gjorde mig fundersam på vad som hänt med våran arbetsmoral kontra anställningstrygghet, enligt artikeln så finns det ett förslag om att tunnelbaneförare på gröna linjen ska kunna få en extra bonus på upp emot 6.000 om dom ser till att tågen vid årets slut rullar in i tid... nej jag blev ta mig tusan inte klok efter att ha läst det en gång... och inte ett dugg klokare efter att ha läst artikeln tre ggr...  Ska dom få en extrabonus för att dom gjort sitt jobb, ligger det inte i deras arbetsbeskrivning att dom ska i största möjliga mån göra allt för att  hålla tidtabellen?
Borde inte det mer logiska vara ett löneavdrag varje gång dom utan godtagbar anledning rullar in eller lämnar perrongen försenad, eller ännu bättre  lägg in det som en del av lönekriterierna i löneutvecklingssamtalen, och jobba fram en genuin vilja till att utföra ett bra jobb.
Att ha en bonus för ett jobb man redan har betalt för att utföra verkar lite väl ogenomtänkt...
Men vad vet jag.. jag varken kör eller åker tunnelbana inte så ofta i allafall...


Mina åsikter står jag för, om jag råkar sätta mig så beror det på att jag är trött i fötterna!


Andra bloggar om: , , , ,BloggRegistret.se

Sommar enligt cyberspunken...

 • Nyklippt gräs,
 • Humlans surr i busken vid uteplatsen,
 • Plaskande barn vid strandkanten,
 • Doften av nygrillat från grannens grill,
 • Myggor som envist jagar på kroppen,
 • Ljumma sommarkvällar som helt plötsligt övergår till gryning.
 • Kall öl
 • Vattenmelon,
 • En bra bok,
 • Nyinköpta solglasögon,
 • Kippande sandaler,
 • Snäckor och fina strandfynd,
 • Kor i hagarna,
 • Vackra solnedgångar,
 • Glass som smälter fortare än man hinner äta upp dom.
 • Tvätt som torkar ute och får en doft av sommar
 • Semester
 • Inga bilköer
 • Solbrända ben
 • Fräknar
 • Regniga dagar att slappa på...
 • Blå himmel med molntussar på....

Vad är sommar för dig... ?


image180

Ryggläge i solen...
Nu, 3 dagar kvar att jobba...Andra bloggar om: , , ,

BloggRegistret.se

Är gräset grönare på andra sidan?

Slängde över helgens mobilfoton på datorn och kan inte låta bli att dela med mig av denna underbara lilla kalv... Helt uppenbart har den upptäckt att gräset är saftigare och grönare på andra sidan staketet... men ingen har talat om att han är för stor för att komma under staketet!

image179

Med detta tackar jag för mig för ikväll...
Natti natti önskar Cyperspunken...


Andra bloggar om: ,

BloggRegistret.se

98,19% svenska...


...besökare har jag haft på min blogg i övrigt har det varit blandad kompott =)  Etiopien hmmm undrar vem det kan vara...


CountriesUnique Visitors
  Sweden           869    98.19%  
  United States           5    0.56%  
  Finland           4    0.45%  
  Germany           3    0.34%  
  Ethiopia           1    0.11%  
  China           1    0.11%  
  Europe           1    0.11%  
  Denmark           1    0.11%  

 Lite skoj e det med statistik... och man blir onekligen nyfiken på vilka som trillar in på en cyberspunks lilla bloggsida tänk om dom kunde skriva en liten kommentar också...  fast det är klart en kommentar på Kinesiska kan vara svårt att tyda... ;-)


Andra bloggar om: , , ,


BloggRegistret.se

Mmmmm kanske det kommer lagom då..

Såg en glädjande liten nyhet på Aftonbladet det handlar så klart om vädret.... och det är att värmeböljan är på väg till Sverige =) okej okej... nu snackas det om dödshetta! men jag är glad om det bara blir lite skön sommarvärme så där lagom så man kan ligga på en filt ute i gräset med en vattenmelon, och en flaska iskallt vatten inom räckhåll och njuta av sin första semestervecka... är vädret skit så får jag väl sitta inne och slå rekord i antal blogginlägg...

Nej allvarligt jag hoppas att det blir lite lagom med värme, trots allt känner man ju lite oro för alla konstiga ytterligheter som varit med vädret de som även vi här uppe i norden har drabbats av de sista åren.

ta det lugnt och sola med måtta.... annars kanske du ser ut så här en vacker dag... och det vill du väl inte?

image178
Andra bloggar om: , , , ,

BloggRegistret.se

Byråkratins kvarnar mal sakta och det finns säkert en förklaring...

Gotland
Med all respekt för de drabbade i den tragedin som utspelat sig på Kneipbyns camping

Gutarnas ö är en ö full av skydd, menar då så klart strandskyddad mark,  inte alltid så skyddad för allmänheten, det finns fantastiska höjder att bestiga med klippor som stupar rakt ner i havet, eller rätt ner på en klippig strand så har det alltid sett ut, och vissa tycker att det ska få fortsätta se ut så, jag till exempel =)
Men det finns så klart undantag!
Efter denna artikel i DN så kan det ju verka som att det  kan staketas både här o där...  för att skydda människan!
Runt en camping där människor och djur kan råka illa ut bör det ju finnas bra skydd, det tycker även jag... men t.ex. på utsikten Högklint där man 48möh kan traska ända fram till kanten utan ett enda räcke i sikte där måste  sunt förnuft få råda.  Vi kan inte skydda oss mot naturen och tyngdlagen och det skulle vara väldigt förfulande att sätta staket och stängsel, så jag förstår restriktionerna som finns på Gotland.
Vi människor måste ju förstå vårat eget bästa, veta  när vi befinner oss i fara och lära oss att ha respekt för vårat naturarv. .

image176

Högklint i solnedgången 48 m ö h  inte ett räcke så långt ögat kan nå...

image177

Men man behöver ju inte ramla ner... man kan ta trappan  =)  bra träning att gå uppför... pust!

det var allt om detta...
/halvguten Cyberspunken

Detta var mitt hundrade inlägg... hipp hipp hurra =)

Andra bloggar om: , , ,


BloggRegistret.se 

Vet vi vad vi äter? vart tar skiten vägen?!

Idag i  SvD
Alltså... mat som importeras från Kina  in till EU, UTAN  godkända nivåer av tllsatser , färgämnen, besprutningsmedel, tungmetaller  och annat skit, passerar genom EU´s kontroller orörda rakt in i Sverige... Vi pratar om livsmedel, mat... sådant vi ska äta och ge våra barn.
Vart tar skiten vägen och hur undviker man det?
Jag hoppas verkligen att det inte är sådant som dom säljer på Ica eller Willy´s hemma utan mera sådan som säljs på Ling trade market eller nåt, jag kan undvika att handla där.....
Kanske man ska undvika att äta på kinarestaurang under en tid framöver tills det blir lite ordning på saker och ting.
Dom borde stoppa skiten redan vid Kinas gräns och ha en upplysningkampanj om  vilka krav man har ute i världen på livsmedel och tillsatser, har produkterna  fått komma ända till mottagarland så har det gått för långt och att reagera då är lite kraftlöst!
Stoppa skiten vid gränsen till Kina och låt dom ta tillbaka det som inte är okej! För inga andra borde vilja ha det...

Cyniskt?!
Nej ....  Logiskt!


Andra bloggar om: , , , ,


BloggRegistret.se

Dagen efter är sällan en rolig dag...

Midsommardagen, allt är stängt och Sverige har typ en Mega-siesta, det mest tråkiga är ändå att det varje år ska behövas upprättas en svart sorglig lista över de som omkommer i trafiken under just sådana här helger... Jul, Påsk och midsommartrafikenbrukar listas som dom värsta helgerna i Sverige med många olyckor och dödsfall på vägarna.  Kan inte folk bete sig som folk i trafiken bara för att det är runt en stor-helg?!

Ja jag vet att det är mycket trafik på vägarna och många vill till sina nära och kära, men just det borde ju vara en stor anledning till att lyfta foten lite från gaspedalen... hellre komma fram lite senare än inte alls...
Enligt vägverket till SvD kan fler än beräknat dö i trafiken i år.. myndigheten har alltså en beräkning på hur många dödsoffer midsommartrafiken kommer att kräva, och beräkningen är 8 st. ohh... 3 kvar sen spricker beräkningen... kan vi inte se till att det stannar här, låt det stanna på 5 st. låt denna helg bli ljusare än beräknat, lätta på gasen håll avståndet och kör inte med alkohol i kroppen...


Andra bloggar om: , ,


BloggRegistret.se

Varför varför varför... kan man låta bli att reagera?!?

Vissa saker får mig att må skit, att sitta i vårat land och gnälla över regn som faller på en sommardag som denna, vi har tak över huvudet och mår ju i allmänhet ganska gott, läs denna artikel på DN och fundera sen på om det gnäll vi slänger ur oss är befogat i relation till vad andra människor får utstå och detta pågår överallt.

Vem kan stoppa det? Konsumenter, Inköpare, Återförsäljare? vem har makten?  
Alla är vi en del i kedjan och längst ut  i kedjan står vi konsumenter men vi är den viktigaste länken!

Om vi inte har andra krav på det vi köper än att det ska vara billigt...  så kommer detta fortsätta... slaveri barnarbete och annat = billiga produkter! Så börja gör era val redan i butiken, fram för mer rättvisemärkta varor så att vi konsumenter lätt kan göra rätt val...  För det vill vi väl? eller?!Andra bloggar om: , , , ,
 

BloggRegistret.se

Midsommarmorgon... med trastar och körsbär som sällskap

Sitter och pillar lite med datorn, det är lugnt och tyst i huset = alla andra sover =) Jag har tillbringat en stund på trappan med min kaffekopp, vinkat till grannen som for iväg och sett en outtröttlig skara  fåglar mumsa på körsbär i mitt jättelika gamla körsbärsträd, , körsbärskärnorna faller ner på gatan utanför och blir till knastrande kärnmos när bilarna kör förbi...

image172


Mitt bland alla småfåglar och trastar så skuttar en Hackspett omkring Hacke är inte så intresserad av bären utan mer fokuserad på att hacka runt lite på stammen och jaga efter småkryp, så han samsas bra med dom andra småfåglarna.

Här om dagen på väg till affären när regnet stod som spö i backen, så plötsligt sprack himlen upp och solen fullkomligt kastade sig mellan molnen!!
Det som jag blev mest bländad av var inte solen, utan de regnbågar som lös upp himlen med alla färger, så jag halade upp mobilen ur fickan saktade ner innan en stor rondell, för att knäppa en bild
hahaha detta skulle min gamla bilskollärare sett jag hade nog fått veta ett och annat... tyvärr så blev inte bilden så jättebra från en bil i rörelse, men det var maffiga bågar =)


image174


Funderar lite smått på vad nästa steg ska bli i min planering hmm måste ju fixa till lite här hemma, röja upp i köket så att lite midsommarstämning infinner sig...

För folk i rörelse runt Stockholm så har jag lagt in en ständigt självuppdaterande lista längst ner på min bloggsida med billigaste bensinen i stockholmsområdet, uppgifterna kommer  från bensinpriser.nu  Kan ju vara bra nu i semestertider att veta vart man ska tanka.. så håll till godo =)

Nu ska jag börja fixa lite här, på återseende...


Andra bloggar om: , , , ,

BloggRegistret.se

Undrar varför han var ledsen, det finns dom som har det värre...

Att vara delaktig i att förskingra bort dryga 17 mille på fakturor för att själv kunna frottera sig i lyxig boendemiljö... det ska så klart kosta 1½ års fängelse är ganska lindrigt, vems pengar var det som försvann egentligen? Så Ola Ramstedt det du kallar slarv var inget annat än ren förskingring... i jämförelse med en Toblerone så är det ju en gigagntisk summa pengar... Be a man dont cry...
Finns att läsa om på Aftonbladet  DN och SvD

Tragiska saker sätter spår hos många... personligt med Cyberspunken

I aftonbladet idag så berättas det vidare om skådespelaren
Johanna Sällberg´s död, det är en tragisk historia om en människa
som haft det tufft och varit djupt deprimerad,
Människor förfasar sig lätt över att  det händer saker  när psykiskt instabila
människor har permission,
att dom under en permission begår brott eller begår självmord.

Är man under psykiatrisk tvångsvård så är ju målet för alla inblandade
vårdgivare, patient och anhöriga att personen ska komma ut, och
läkaren gör ju sin bedömning i fall från fall.
Ibland kanske man gör en felbedömning, men för någon som har
drabbats av djup depression så är livet en balansgång på sköra kanter,
det finns alltid en risk att kanten krackelerar  och finns det ingen
som fångar upp i ögonblicket eller om ingen vilja och livslust finns,
så kan det gå oerhört snabbt.
Att en person kanske kommer drabbas av en panikhandling där impulser
styr är inget som någon kan förutse utan väldigt stor kännedom om personen
det är sällan någon planerad handling.
Visst ska det undersökas om någon brustit i ansvar, men jag tror det
måste till mer kunskap och stöd utanför vid permissionerDetta skrev jag för ett antal år sedan, utan min vilja och envishet
och de som jag visste fanns för mig hade jag kanske inte varit så stark ...
Vad jag vill säga är att stanna hos den som mår dåligt finns i en
omedelbar närhet, och våga vara där. Du är viktigare än du tror...

image171
Vaken i rester av vakuum ?

Veckan passerar utan att jag vet hur,kanske har jag inte varit vaken?
kanske ska det vara så, kanske är det så för alla som känner smärta?
kanske e det resterna av det vakuum som jag omgett mig med
som påverkat mig, rester av ett vakuum som sakta blandas ut
av syre o lust att leva...
Jag ser inte längre kanten som ett hot den finns där jag vet det!
Jag har ju balanserat på den sköra kanten och snubblat på dom
lösa stenarna backat tagit ett steg tillbaka och sen ett till och nu
står jag här på ett tryggt avstånd...
Men det är så lätt att snubbla till och glida framåt, rädslan finns
hos mig men ingen ångest ingen vanmakt för jag har insett att
saker och ting försvinner inte varken problemen eller det som är bra,
dom finns kvar vill synas och ta plats vill hatas och älskas!
Vill vara precis som man själv vill  vara, vill synas och ta plats bli
älskad eller hatad, hellre hatad än detta inget...
 Det är detta inget som göder vakuum, och det kväver en sakta .
 Jag vet att solen går upp i morgon som alla andra dagar...
 jag vet att även den dagen kommer att ta slut... som alla andra dagar,
men jag vet inte hur ...eller med vad den ska fyllas ...
men jag vet att jag är ensam ansvarig för vad jag gör med resten av mitt liv,
 och jag tänker inte låta någon annan styra över mina beslut mera,
 jag vill inte bara vara, jag vill känna att jag ÄR för det är jag värd...


Andra bloggar om: , , ,

BloggRegistret.se

Jag blir så trött, datorer ska ju bara funka!!

Idag lade laptopen ner, den tackade för visat intresse och tyckte att
jag får skylla mig själv att jag inte sparat dey jag har på hårddisken,
det den vill påstå sig drabbats av är inget mindre än Harddrive error...
låter lite allvarligt men kanske bara är lite glapp någonstans,
jag hoppas på det bästa =)


image170

Annars har dagen varit lite lagom spännande, det har verkligen
inte hänt mycket alls, just nu håller jag på och lusläser alla sidor
på om det finns något jag kan pröva att göra med min laptop...
men jag antar att den får åka till farbror datordoktor under min semester...
Tills dess får jag samsas med kidsen på den stationära datorn,
men det fungerar ju det med... äldst går först hmm hehe =)

Ska pilla vidare lite här, om någon har en blekaste aning om vad man
kan göra, och hittar ingen bra support, så välkommen med förslag

På återseendeAndra bloggar om: , ,

Pedofiler och fula näsor kan dom bli hjälpta av KBT via nätet?....

*Nyhetstorkan hart inte riktigt slagit till ännu man kan fortfarande
läsa en del av intresse. En barnporrhärva har nystats upp och
en av dom skyldiga i pedofilgänget är en lågstadielärare,
vad ska man säga! 

Det är nog inte så att man som förälder sätter sina barn i skolan i
första klass och tänker att läraren är nog inte ok!  man ska ju
kunna lita på att dom som jobbar med barn inte är pedofiler.

Tyvärr så blir det ju så att män i barnomsorg och i skolan blir
lättare misstänkta när sådana här härvor nystas upp.
Personligen tycker jag att det är trist för män behövs verkligen
inom dom yrkena som bra manliga förbilder då många barn
faktiskt växer upp utan en närvarande pappa.

En annan lite (O)-lustig historia i Aftonbladet är tjejen som vart
snudd på vanskapt i sitt passfoto... kan ju förstå det nya systemet
med fotograftering på plats hos passmyndigheten men varför
inte ta foton som överrensstämmer med det man ser i verkligheten? 
Det fanns ju inte många likheter mellan hur hon ser ut och det
som passet föreställde.
Om idén med pass ska vara att identifiera passet och det sen inte
ens är likt personen så förstår jag inte  vitsen med det...
då kan man ju lika gärna strunta i hela passhanteringen.

Nej ge tjejen ett nytt pass! det är mitt förslag... 
det är  billigare än en näsoperation,
(menar om hon ska vara lik sitt passfoto)
för näsan var det inget fel på =)

* Denna artikel upplevdes lite som en utfyllnadsartikel på Aftonbladet


SvD
Så nu ska människor i behov av KBT slippa köa för att komma
på behandling eller? Hoppas verkligen att dom menar som
ett komplement för jag har svårt att tro att det kan ersätta
verklig terapi IRL,  Att sitta framför en dator är inte samma sak
som att gå ut och möta världen och ha en terapeut att diskutera
sitt mående med, men visst som komplement kan det nog fungera.

 Alla som har ett hum om hur psykiatrin fungerar är väl medvetna
om att kötider för att komma till behandling är oacceptabelt långa,
satsa mer på utbildning av terapeueuter  och höj statusen på yrket,
jag tror också precis som artikeln säger att KBT är en växande
form av behandling som ofta fungerar bättre än traditionell terapi för många.Nu ska jag åka o jobba ha en skön dag... 
*kramkalas*

Andra bloggar om: , , , , , ,


BloggRegistret.se

Snart dags att trassla in sig i stången??

Jaha, så var det snart dags igen...

image165


Nu är det bara 3 dagar kvar till midsommarafton, men som med många
andra helger känns det som den har förlorat sin charm, det känns lite
som att  ju äldre man blir dessto mer krystat  blir det med helger som
ska firas på något speciellt vis.

Kan hända är det för att barnen numera är så stora  så det inte går
att släpa iväg dom till en midsommarstång och hoppa runt och
sjunga om prästens lilla kråka och annat som hör till...

Annat var det när man själv var barn, det var ett evinnerligt fixande
med blommor under kudden och kransar till håret ..
ohh jag kanske jag gör ett par kransar till min dotter och hennes
kompis för det är ju ganska fint att ha.. =) 
(frågan är ju om dom, tycker att det är fint)

men lite av en tradition är det ju...

image168

image169

Denna helg blir bara lite mer än en vanlig  helg , vissa saker viker
jag inte en tum på som ändå har med tradtion att göra... 
Midsommar = dillkokt färskpotatis ,matjessill, gräddfil med
gräslök allt nersköljt med ett par goda öl och så klart en nubbe
för den som vill ha, efter maten ska det serveras massa
goda jordgubbar ( dom där giftbesprutade sakerna) och en sak till som är viktigt...
Det ska banne mig vara sol!! Skärpning nu SMHI!!
Kan berätta att jag i dag på Willy´s köpte ca.4,3 kilo färskpotatis
för 79 öre det var billigt... =) 

image166 image167

Jag hittade en sida med lite nubbevisor, drinkrecept och
annat smått och gott som jag länkar till här 
kan ju vara kul att ha en visa  till sillen och nubben ,  jag håller mig nog till
ett par kalla öl, är inte så vansinnigt förtjust i nubbar.. 
(på det viset så slipper jag sjunga)
och mår så klart bättre dagen efter också!!

Vill man läsa lite mer om midsommar och dess traditioner
genom tiderna så kan man göra det bland annat här på Wikipedia

Så vad är det värsta/bästa som kan hända på midsommar?

1) Det regnar
2) Jordgubbarna är slutsålda
3) Du har glömt handla på bolaget, och dom har stängt.
4) Svärmor dyker upp utan förvarning och tvingar iväg dig till en midsommarstång för att dansa.
5) Du vaknar på morgonen och är dundersjuk och får ställa in allt med en bra ursäkt till hands
6) Något annat...

Skriv gärna och berätta om dröm eller mardrömscenario a´la Midsommar...

Sussa sött på återseende ...


Andra bloggar om: , , ,


BloggRegistret.se

Huliganer förstör allt som har med sport att göra...

Hammarby - Djurgården
Över 100 supportrar omhändertagna enligt SvD & DN
Spela sådana här matcher utan publik...
jag fattar inte vad dom ska ut på stan
och härja för! Nu ikväll har dom varit ute och skapat massa oroligheter och efter
matchen kan jag tror att det drar med sig skit även efter matchen.

Förbannade idioter det är sådana som ni som gör att sådana som jag eller andra
normalt funtade människor undviker att gå på matcher.

Som klubb borde man banna dessa huliganer och förbjuda dom att komma,
dom s.k. supporters förstör ju bara lagets/klubbens rykte.

Tur att man är totalt ointresserad av att gå på dessa matcher,
men man ska ju våga gå ut på stan i alla fall eller?


Läste också vidare på SvD om att ytterligare en attraktion på
Gröna Lund har stannat,  det slutade ju bra,  resulterade bara
i en liten klättertur från 25 meters höjd hmm ja det kan ju vara
en upplevelse =)  Detta var andra incidenten på Gröna Lund
inom loppet av en vecka... och ändå anser dom att dom inte behöver 
vidta ytterligare säkerhetsåtgärder... det låter ju betryggande!!

NOT!


En annan nyhet som jag undvikit hela dagen är den om paret som cyklade
Vätternrundan med sin 3-åriga dotter!!  Jag har undvikit den för att sådant får
mig att må så illa... har läst den nu på DN & SvD
Dom som ska ha den största kritiken i detta fall är alla inblandade ansvariga
funktionärer och ambulanspersonal samt andra inblandade omkring tillställningen
hur i H-vete är alla funktionärer och andra ansvariga runt tillställningen
Vätternrundan funtade som låter paret fortsätta mil efter mil med en nedkyld
3-åring i temperaturer som är nere runt 5 grader det fick fortgå i  30 mil... 


Visst ska föräldrarna ha ett par rapp av riset med.
 Det som kan vara en förmildrande omständighet är det faktum att man efter
ett antal mil på cykel tappar greppet mentalt så dom kan inte ses som fullt
ansvariga för sina handlingar, det gör funktionärerna ännu mer
skyldiga till ren dårskap!! 

För  det som från början kanske var en kul grej för paret vart nog mycket mer
och kallare än vad dom anat. 
 
Det minsta man kan göra för att straffa paret i efterhand är att
diskvalificera dom som en markering så inga andra någonsin kommer på en
sån förbannat galen idé, men vilket straff får dom ansvariga
funktionärerna runt Vätternrundan då?

För andra som planera att cykla långa lopp... skaffa barnvakt!!Andra bloggar om: , , , , ,


BloggRegistret.se

Dagens titta jah har kjäktsblogg...

Jag tror jag vet... grubblade lite till på vad det var som
gjort att outfitbloggarna poppar upp som ogräs..
Och jag har svaret =)

Det är Ugly Betty´s fel ... Alla som modebloggar
tror att dom kommer få ett superjobb på en modetidning!?

image163

Neheee inte det!?


Okej kan det vara så att dom tror att dom ska bli en ny Sofi Fahrman för den
som har lyckats undvika det fenomenet och nu undrar vem det är så är
svaret ehhh No body... important!

I mina ögon är hon en ständigt flinande sk modevetare som underligt nog
lyckas prestera samma fåniga påklistrade  leende på alla bilder...
Jag börjar få en misstanke...

Kanske är hon en fd. dagens outfit bloggare...

Nej men usch vad jag håller på nu...
säg genast åt mig att sluta tracka ner på folk...
och göra något vettigt...

Ha en skön dag i alla fall det har jag..

Tingeling ..

B T W
som Ugly Betty -fan kan jag säga att Betty har  bättre
smak än många dagens outfit bloggare
moahahahaAndra bloggar om: , , ,


BloggRegistret.se

Titta jag kräks...

Råkade gå in på en Dagens outfit blogg...
därav rubriken... 
vem är på allvar intresserad av att se fula H&M kläder
på en töntig modell-wannabe!!
Get real! Get a life,  Get out of here!!
Någon som på allvar  tycker att det finns någon substans i att
se vad folk har på sig som "dagens outfit"
börjar fundera om det är människor som lider av social fobi
och sitter hemma framför spegeln hela dagarna
och ändå vill visa vad dom har på sig ... hmm skumt är det i alla fall!

Ja jag vet jag kan låta bli att titta... det gör jag också.. fr.o.m omedelbartMina åsikter är de jag står för...
skulle jag råka sätta mig så betyder det inte att jag har ändrat åsikt!Andra bloggar om: , , ,BloggRegistret.se

Feministiskt Initiativ ehh va?!

Satt lite morgontrött med kaffet i högsta hugg och skummade igenom nyheterna
och läste lite om nätbanksbedrägerierna på Metro och i DN ..
jag blev så konfunderad och fattade inte alls varför Gudrun Schymans parti FI
(Feministiskt Inititaiv) skulle ha så mycket åsikter om detta... 
tills min trötta hjärna fattade att det var
FinansInspektionen ho ho ho, knas knas...

Men frågan är om jag personligen behöver oroa mig... jag har sällan några större
summor på mina konton *gulp svälj* kan det bero på att jag redan konstant är
utsatt för intrång på mitt konto att någon systematiskt tömmer det?!
Det sker i så fall i en hiskelig takt så att det sällan finns pengar kvar i slutet av
månaden hmmm tanken är svindlande... kan det vara så?

hehe hmm nej jag får nog själv ta åt mig äran, jag är specialist på att hacka
på mitt eget konto just nu hackar jag inte så mycket jag håller på och knaprar
och räknar dagar till nästa lön,
så skulle någon bedragare komma åt mitt konto
så skulle dom bli grymt besvikna!

Nu ska jag i alla fall sätta lite fart på morgonrutinerna och ta mig till jobbet..
Ha en skön dag, och håll koll på era konton...
Ta det lugnt i trafiken...
pussa gärna en igelkott om ni får chansen...
Tjingeling

Andra bloggar om: , , , ,


BloggRegistret.se 

Slutet gott allting gott...

Galningen med knivarna i småland är omhändertagen, jag hoppas att han är väl
omhändertagen och får den hjälp han behöver! 
Jag fnulade runt lite och kollade andra artiklar på Aftonbladet och
såg något om någon Alex som ska vara Aftonbladets bloggare no1 ahh yeah right,
 Aftonbladets nya Virtanen eller vaddå? ...
Nej förlåt.... det där var plumpt... men jag måste bara få säga att personer
som Virtanen var ett typexempel på tyckare som jag inte riktigt förstår mig på,
och när han var passé som bloggare eller var han på toppen (?)
i bloggvärlden hmm ja ja hur som helst , det skapades en egen pratprogramstid  a´la
Studio Virtanen *gäsp*  AJ! Hoppsan käkarna hamnade visst ur led...
Nåväl... som synes av detta meninglösa svammel och nonsens så bör
jag alltså lägga mig nu, måste ju tänka på min skönhetssömn.... 
 
(somliga ger inte upp)

vet inte vad som nu hände med texten den blev helt plötligt kursiv...
och nej! det går inte att ändra tillbaka däruppe på textknappen... crap!
jag är helt enkelt för trött för detta...
jag tar och avrundar uppåt och tackar för idag/natt... natti natti...
på återseende i ett mindre kursivt tillstånd...

Förresten hur sfärisk är bloggosfären....BloggRegistret.se

Andra bloggar om: ,  

Haha ibland går det fort!!

Jag hann bara lägga in inlägget och vips så var sidan  Tjuvlyssnat igång igen =)

Men då... kapade bloggar och galningar med maschete...

Fick för mig att läsa lite nyheter medans kaffet puttrar klart i köket och där
fanns det lite gott och blandat minsann.. det första man såg var på Aftonbladet
en Just nu notis om en galen man i 20-årsåldern som springer omkring och
viftar med tre stora knivar och svärd.. hm det nämns något om att han är
psykiskt instabil... men no shit Sherlock.... 
Hoppas killen får hjälp han har helt klart tappat greppet!

En annan lite (O)-lustig artikel i Aftonbladet  var om hackare som har kapat
Sveriges största blogg Tjuvlyssnat (hmm shit jag som trodde min var störst)
den sidan ligger nu nere, men förhoppningsvis är den igång igen på tisdag,
 hoppas det för jag gillar den rätt bra =)

Just nu liknar det bara ingenting där.... *suck* 
Nu luktar det minsann kaffe i hela huset så det är dags att ta en mugg eller två...Andra bloggar om: , , , ,


BloggRegistret.se 

Frångår mina principer...

...och lägger in inget annat än en väldigt rolig historia som jag vill dela med mig av...  håll till godo haha ...- Hej, svarar en liten flickas röst i telefonen.
 - Hej vännen, det är pappa. Är mamma i närheten? säger Gunnar.
- Nej, pappa. Hon är uppe i sovrummet med farbror Bosse.

Efter en kort paus säger Gunnar:
- Men du har ingen farbror Bosse, vännen!
- Jo det har jag, och han är uppe i sovrummet med mamma!
- Okej då. Jag vill att du gör en sak åt mej. Lägg ned luren, spring uppför trappan, knacka på dörren och ropa åt mamma och farbror Bosse att min bil precis körde upp på garageuppfarten.
- Okej pappa!

Några minuter senare kommer den lilla flickan tillbaka till telefonen.
- Jag gjorde som du sa pappa.
- Och vad hände?
- Mamma hoppade upp ur sängen utan några kläder och sprang omkring och skrek hysteriskt. Sedan snubblade hon på mattan och föll nedför trappan. Nu ligger hon bara där och hennes nacke har vridit sej konstigt.
- Åh herregud! Farbror Bosse då?
- Han sprang också upp ur sängen utan några kläder. Han var jätterädd och hoppade ut genom fönstret och ned i swimmingpoolen. Men han måste ha glömt att du tömde den på vatten för att rengöra den. Han slog i botten och ligger där utan att röra sej.

Efter en lång paus säger Gunnar:
- Swimmingpool? Har jag kommit till nummer 854739?
Oj oj oj så det kan gå...  sensmoralen av denna lilla historia måste väl vara att undvika
ha mattor i närheten av trappan + se till att hålla poolen fylld hehe


Andra bloggar om: , ,
 


BloggRegistret.se

Never ending story....

Måndag kväll... middagstiden är för länge sedan passerat men middagen
har ännu inte passerat den står på spisen och väntar på att hungriga barn
ska komma hem från gungställningen
(hrrmm har jag sagt att dottern har fyllt 15 hihi)
ja ja det är bra att man kan vara barn så länge det går... =)
funderar på om jag ska ta och slänga mig ut och gunga lite jag med,
men antar att jag skulle uppfattas som oerhört pinsam då!

Idag är det som sagt måndag lika grå och kulen som gårdagen
men inte fullt så kallt, och när jag kom ut efter att ha suttit instängd på ett kontor
ett par timmar så såg jag blåa flikar på himlen åhhh underbart...
Hoppas att det vänder nu till slutet av veckan,.. Enligt SMHI  ´s beräkningar för
midsommaraftonen så bör man ta sig ut mot kusten...

image161
men jag blir nog kvar hemma i kylan...
kanske kan ragga upp en midsommarstång att dansa som en liten groda runt
Det enda jag vill nu är att den här dagen ska ta slut så jag kan sova hihi... 
för jag är så trött...

Så nu har vi ätit lite och är mätta och belåtna...
Ska försöka bota min trötthet med lite kaffe... för än är det för tidigt att sova
 på återseende...
I will be back...
soon...
Andra bloggar om: , ,


BloggRegistret.se

Regnig grådag är inte som den soliga gårdag...

I dag har det inte varit så himla nice väder, så vi bytte gårdagens
solande på stranden (utan dopp) till en tur till närmaste "handelsområde"
ett ställe där allsköns affärer samsas på ett och samma område...
bekvämt som tusan, lite ströshoppande blev det av nödvändiga/onödiga saker.


Försökte hitta lite artiklar att läsa och kommentera men varken Expressen
eller Aftonbladet kunde erbjuda något skoj... ska kolla in DN...
bläddra bläddra scrolla....


Ahaa hittade nåt bra =)

Specialsatsning på efterlysta
Äntligen ska det ske något vettigt i detta land!
En specialsatsning för att få tag på efterlysta och rymmare...
det verkar ju nästan otroligt, dom sista åren framförallt sommartid har ju våra
svenska fängelser verkat ha svängdörrar,  när dom kriminella  väl malts
 igenom det svenska rättsmaskineriet så tycks det ibland som om dom värsta
förbrytarna snudd på har haft passerkort för att ta sig ut...

Vad dom nu ännu dock inte har tagit ställning till är om dom
mest efterlysta ska offentliggöras allmänt, och min fråga är då...
Varför inte?

Väljer man att begå kriminella handlingar så är det ju oftast
allmänheten som blir drabbad.
Och allmänheten är ju många ggr flera ögon och öron som kan
spana efter dom som är efterlysta...

Integritet ska vara för dem som förtjänar det,
och inte för de som missbrukar samhällets förtroende.
tycker jag...


Men nu är det dags att avrunda uppåt och sova...
natti natti
BloggRegistret.se


 

Andra bloggar om: , , , , ,

Parasit-träd, förälskade prästkragar och maskotar på vift

Idag ska jag skriva om lite udda saker, 
jag har sedan tidigare noterat lite konstiga saker i min trädgård...
som t.ex att i mitt körsbärsträd bor en liten björk... 
i en liten håla i trädet har den lyckast slå rot och jag har inte hjärta att slita upp den därifrån... 
image157

men den är inte ensam om att vara ett träd dom slagit rot i ett annat träd...
I en av mina Lindar har lilla rönnbärsträdet hittat hem...

image158

Jag upptäckte även här om dagen en väldigt underlig prästkrage...
eller rättare sagt två, dom verkar ha blivit vansinnigt förälskade i varandra för
dom är helt  förenade med varandra nu...
till och med stjälkarna sitter ihop

image159

Visst ser det ut som dom tokpussas =)

Idag var vi iväg på en loppis och där satt en gammal bekant...
och jag kan inte för mitt liv begripa vad han gjorde där!!

Den som satt där var ingen mindre än min dotters gamla handbollslag
matchmaskot, med matchtröja och allt!
Om jag inte minns helt fel så försvann den och var spårlöst borta, 
och om så var fallet så kan jag nu säga att jag vet vart den sitter!
(om ingen har köpt den idag)

image160

Nåväl... det var allt från djur och naturhörnan för denna gången =)
tjingeling


BloggRegistret.se

Såg en liten röd text som sa....

Du är själv ansvarig för att innehållet i det du publicerar följer
lagar och förordningar....
Se användarvillkoren om du är osäker på vad som gäller.


Hmmm jag har ingen aning om det jag skrivit har följt lagar
och förordningar.... att läsa sådant tar lite tid och tid är något
som det finns för lite av i dagsläget hmm... igen
Men på fullt allvar...
Hur många sitter och läser Licens och användarvillkoren
 t.e.x, när dom ska lägga in ett program i datorn??
Knappast ingen eller?

Och det underligare är,  att ju större företaget är dessto längre och
krångligare är villkoren!

Jag gör som jag brukar skriver det jag känner för, om jag sen
måste be Paris Hilton, HIV-män, Helge Fossmo, jorgubbsförgiftare eller andra
skummisar om ursäkt så kanske jag gör det eller...
nej troligen inte... =)

Nåväl nu ska jag åka och shoppa lite,
Tjingeling,...Nattsudderi på låg nivå...

Natt är det och dags att sova, tänkte slänga in ett litet inlägg men hjärnan
 tycks ha gått ner på reservnivå nu... inte mycket som håller den igång.
Sitter och väntar på att en tvättmaskin ska bli klar för hängning hmm det
där lät som en tung uppgift!! Ja ja ni förstår nog vad jag menar...
tvätten i maskinen är det som ska hängas inte hela maskinen =)

Senaste dygnets väder tåls ju att diskuteras en del runt min del av världen
har solen skinit, regnet drippat, vinden stormat fram och en och
annat hagel har dunsat ner!! rena rama aprilvädret men jag är glad
att jag inte bor i Härjedalen där dom hade snö läste jag i Aftonbladet  
huuu hemska tanke i mitten på Juni...  helgens sköna väder känns i
alla fall avlägset det är bara fjällandet på överarmarna som skvallrar
om att solen fått härja lite fritt på kroppen för bara några dagar sen.


Andra saker jag skulle vilja skriva om är Fossmodåren  men jag orkar
verkligen inte, han är en galen man, och den kvinna som vill gifta sig
med honom är säkert en i raden av skumma kvinnor som tror sig kunna
omvända dessa förbrytare, och nu vill hennes mamma avstyra bröllopet, enligt Expressen
jag klandrar henne inte, men nog är hon vuxen och får ta sitt ansvar,
det som talar emot det hela är ju att hon har barn...
så stoppa henne för barnens skull!   bara att hoppas att han sitter kvar där han
sitter ett bra tag till..

Hagamannen ville ju ha permis men han hade inte suttit tillräckligt
länge för att få det beviljat...  finns att läsa på Aftonbladet
tack och lov... låt han sitta där han sitter, han har gjort alldeles för
många människor stor skada för att slippa lindrigt undan...

Nej nu e det dags... jag ska hänga tvätt och sen  lägga mig och sova.. på återseende
Tjingeling

image156Andra bloggar om: , , , ,

Får jag lov att bjuda på lite giftiga bär...?

Läste med avsky  i SvD  ,även  DNExpressen och Aftonbladet  har artiklar
om ett nytt gift,  som våra svenska  jordgubbar ska besprutas med...
Hur korkat som helst, våra svenska jordgubbar borde vara
befriade från massa besprutningar av gifter, vi är ett land som värnar om
människor och natur och det finns med stor sannolikhet  naturliga och väl
beprövade  sätt att skydda jordgubbsodlingar/jordgubbar  från angrepp...

Snart blir det väl med Jordgubbar som med vissa äppelsorter att dom
är som superkonserverade och håller i flera veckor...
usch och fy!
Jag ska utöka mitt jordgubbsodlande i mina rabatter hädanefter
dom är definitvt rena från gifter och annat skit!

och smakar himmelskt gott... =)

*slurp*

image154

Denna underbara bild kommer från en sida som heter www.skrivbordsbilder.com

Andra bloggar om: , , ,BloggRegistret.se

Kaffet, en gåva eller last till mänskligheten?!Välkommen till min blogg jag är koffeinist

image151


För mig har kaffet blivit en förutsättning för att komma igång på morgonen,
kaffet ska vara starkt med en lagom skvätt mjölk (man ska vara rädd om magen) 
Om kaffet av någon obegriplig anledning skulle vara slut så blir det ingen rolig
morgon... för omgivningen,
hehe

För många år sedan satt jag och lyssnade på en föreläsning,
en ung kille och hans mamma som berättade om hans många år som
narkotikamissbrukare, han hade missbrukat allt
och hade några år tidigare försökt avsluta sitt liv som missbrukare
med hjälp av överdos, han höll på att dö som heroinist.

Han sa att om kaffe och cigaretter skulle vara något nytt som
skulle börja användas i Sverige idag med dagens lagstiftning,
så skulle de kunnat bli klassade som narkotika för
att de är så beroendeframkallande...  och ger så stor abstinens hos den
som använder det mycket om man låter bli en dag,,,,

Och så är det ju, en dag utan kaffe ger huvudvärk, yrselkänslor och
nästan svettningar...för mycket kaffe får man stora darren av...
så visst finns det saker i kaffet som sätter sprätt på kroppen 
hihi 

 Nu ska jag fylla på mitt stora latteglas för tredje gången...
nämnde jag att jag är koffeinist.... ?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Andra bloggar om: , , ,


BloggRegistret.se

Vilse i Pannkakan...

....eller Lost, kanske inte så dåligt lokalsinne ,
men mera troligt ett  lokalt vansinne!

Så kan man sammanfatta min förmåga att på ett
smidigt sätt ta mig från A till B ...
jag har som ni kanske förstår kört vilse igen!

För vilken gång i ordningen vet jag inte men det är för ofta...
Idag hade jag laddat i god tid kollat Eniro pluggat in vägen noga
skrivit ut vägbeskrivningen... allt var riggat för att lyckas...  så vad händer?

Jag följer vägbeskrivningen jag har + att jag i huvudet har ett hum
om vart jag ska, Jag åker o trixar och fixar hamnar i alla tänkbara köer som
finns i Stockholmstrafiken...
(varför kallar man det rusningstrafik när allt står stilla?)

Efter ett tag inser jag att färdbeskrivningen inte stämmer överrens med
 verkligheten, åtminstone  inte i den verklighet jag befinner mig i! 
Där det borde vara rondeller finns bara rödljus och inget av det jag ser
stämmer med min utskrivna vägbeskrivning, min dotter som är kartläsare ger
till slut upp och förbannar Eniro...

Det är ungefär då, jag inser att jag sitter på Huddingevägen på
väg mot Huddinge... och nu kommer det intressanta...
jag kommer från norr om Sthlm och ska till Södermalm!! 
och när jag inser att det är mot Huddinge jag sitter och kör
så kommer ju insikten glasklart!! 
Jag är en naturkatastrof när det gäller att hitta rätt!!!

Förbannade Eniro dom krånglar till allt, jag hittar ypperligt bra till
Södermalm andra dagar varför skulle jag ha en vägbeskrivning just nu??
 Det hade ju räckt att kolla in vart just den gatan låg som jag nu skulle till...
*suck och stön*

Vi anlände till slut ca nästan 1 timme fösenade, men de vi skulle ha ett möte
med var överseende och förstående inga problem alls =)

Nu vet jag i alla fall vad jag önskar mig när jag fyller 40 år
en GPS det skulle vara en väldigt fin användbar liten sak till mig...

Tack på förhand =)


image147
Hem var då inga problem alls att hitta, dessutom hade jag ju lite bråttom hem till
Lost, ett passande programnamn en dag som denna hehe...

~~Tjingeling ~~

BTW.... på tal om att vara vilse i pannkakan.,,
Här kommer en liten nostalgibild från Barn televisionens Vilse i Pannkakan,

image149

Staffan Westerberg känd som mannen som  förstörde en hel generation,
och som dessutom hade mage att komma tillbaka 20 år senare för att sabba
nästa med lillstrumpa och syster yster,
två maniska yllestrumpor som levde sitt eget liv...
huuu jag får rysningar ända ner på lilltårna... hihi...Andra bloggar om: , , , ,

BloggRegistret.se

Urkul i USA vart annars?!

Knappt har världen hämtat sig från chocken av att Bush´s klocka "försvann"
under ett besök i Albanien,
förrän man kan läsa om ett hyss som elever tagit sig för...
dom hade alltså formligen tejpat upp
20 tickande klockor på väggen i sin skola... 
Låter som ett rätt skoj practical Joke tycker jag, men det är klart
konsekvenserna blev nog inte vad dom tänkt sig, dom kan få upp till
4 års fängelse för det lilla hysset...
Brott för att ha placerat ut "låtsasbomber" lyder rubriceringen...
Hoppas att domaren har lite humor... =)

Om inte, så kan snart leksakstillverkarna sluta att sälja
knallpulverpistoler...
"låtsaspistoler" 
ses säker snart  som en  allvarlig förteelse...

Pang du är död...

image146

Pickadoll från High Chaparall  =)

Sommarens tidnings-ankor avlöser varandra....

image145
Bilden med  anka  "lånad" från Wikipedia


Hoppsan hejsan så det kan gå... Bill Clinton i blåsväder igen, enligt Aftonbladet utpekad som en kändis som köpt sex på en bordell hmm jahaaa.. intresseklubben gör en notering!  Ingen har väl glömt Levinsky-affären och hur många kunde under den tiden se en cigarr utan att tänka på Bill Clinton? 
Som sagt inget nytt under stjärnorna.

Vidare kan man läsa att  Englands prinsar´ William & Harry  tror 10 år efter sin mamma Dianas
död att det kommer vara ett fortsatt mysterium hur hon dog....
ehh No shit, Sherlock!
dom berättar också vad dom skulle göra om dom inte var prinsar... hehe
intressant?!
finns att läsa på AB

Expressen  hade i sin tur lyckats gräva fram något som verkligen var intressant...
högt uppsatt politiker har slarvat med kvitton och betalkort... denna gång rörde det sig inte om en liten futtig Toblerone... utan 150.000 kronor  som inte har redovisats med kvitto,
har dom ingen koll våra kära socialdemokrater!!
Jag tycker det får vara nog med skumma kontokortsaffärer nu!


Nej nu har jag fåt nog av nyhetsfloran för denna gång...
till er alla från mig en riktigt skön dag nu ska jag dra o jobba ett tag =)
Andra bloggar om: , , , ,

Utmaningen....

Här följer en liten utmaning. Denna lek går till enligt följande: man bildsöker på google med det man tänkt och fylla i, sedan tar man bara den första bilden som kommer fram i sökningen. För mig blev det som följer:

Stärntecken
image136våg


Favoritfärg:
image137 lila


Favortdryck:
image138mineralvatten


Favoritdrink:

image139 Tom Collins


Favoritgodis:

image140 Polly


Favoritglass:

image141TiptopFavoritdjur:

image142 Katt


Favoritbok:

image143 Mästaren och Margarita


Favoritmat:


image144 Thaimat
Gör en egen personlig lista och presentera sen i din blogg =) det finns inga fel bara rätt... på olika sätt


Utmaningen fick jag av EsKa .... han har väntat länge på mitt resultat nu är det klart =)


 på återseende....

Skumma saker i görningen eller bara nonsens i mediaströmmen...

Här försvinner Bush klocka:
Bush är och hälsar på i Albanien och medans han hälsar på
befolkningen så "försvinner" hans klocka och...
vad i hela friden är poängen med den historien och rubriken! 
Verkar som tanken är att folk i allmänhet nu ska tro att Albaner är tjuvaktiga
och att någon i folksamlingen skulle ha stulit den av Bush hehe...
Skum artikel var det i alla fall att läsa på Aftonbladet  

Ytterligare en HIV-man i Stockholm:
En annan artikel som också fanns på Aftonbladet berättar att det finns en till
HIV-man i stockholm nu med, börjar ju likna en dålig parodi detta... 
undrar vart nästa dyker upp... 
Det vore ju lite spännande om det dyker upp en i
Jukkasjärvi bärandes på Bush klocka....  han kanske rent av är från Albanien.... 
*fantasin skenar iväg...*

Så var inte ledsna i övriga landet snart har ni en egen HIV-man att skriva om...

Alexandramålet prövas inte i HD:
Att läsa att Alexandramannen inte fick resning  rättslig prövning,
var ju befriande i alla fall, domen står fast 10 år + livstids utvisning! bra där ... 
undrar om han blir utvisad till Albanien? för dom verkar ju lite kriminellt belastade...
eller hur var det nu?

Förvirrad älg i Väsetrås:
Den bästa historien är ändå om en förvirrad älg som gjorde en stadsvandring i Västerås...
den hann besöka flera stadsdelar innan den sköts!!
Tror f** det att den blev förvirrad av att vara i Västerås, 
halva befolkningen kan upplevas som smått förvirrad där, 
så om du är en älg och blir förvirrad så undvik den staden du kan bli skjuten på öppen gata! 

Observera detta inlägg är bara fyllt med en gnutta ironi och sarkasm,
och speglar inte skrivarens egentliga tyckande... inte så mycket i alla fall =) 

Andra bloggar om: , , , , , ,

Jag såg en löpsedel idag,..

Städat hemma för 300 kronor...

Oj oj oj tänk att få gå hemifrån på morgonen och lämna röran...

image132

Efter ett antal timmar komma hem och haft sin egen städare/städerska där...

image133

och vips.... var det fint hmmm absolut att det skulle vara värt en hel del....  =)

*drömmer mig bort*

mmmm....

Är sommaren redan slut?

Satt och skummade lite bland nyheterna och höll på att sätta kaffet i vrångstrupen...
DN har haft en fototävling som gick ut på att knäppa sommarens bästa bild...
och den tävlingen är avgjord!!
öhhh vi är inte ens i mitten på Juni och sommaren har ju just börjat...
hmm undrar om det är dags att utlysa tävlingen bästa vinterbilden
nu så man har en chans att hinna med!!
Dom flesta jobbar ju fortfarande och sommarbilder är oftast något man
producerar på sin semester...Känns som en del har lite bråttom
eller ville DN kanske vara först
Undrar hur dom tänkte...

Andra bloggar om: , , ,

Stackars lilla bimbokändisen Paris H sista delen (hoppas jag)

Nu är hon på väg bort från den mediala karusellen,,,
hittade en liten notis i DN men det som verkar underligt
är att hon meddelar att hon bestämt att ta sitt straff jag
förstår inte det riktigt... är det så att man som dömd kan
välja om man vill ta sitt straff? Jag tror att världens fängelser
skulle vara tomma om alla själva fick välja  :)

Efter att ha läst ett par ggr (huvudet är lite tröttigt nu)
så såg jag att det hon väljer är att inte överklaga... det var väl inte
mycket att överklaga några dagar i fängelset... det finns ju alltid
en risk att dom skärper straffet ytterligare efter ett överklagande...
bättre att ta sitt straff utan prut, och kanske blir hon lite
mognare i sina värderingar....
Så...
stackars lilla rika flicka... världen är så stor och grym...
Det värsta som kan hända efter hennes lilla vistelse är att 
hon kommer ut som en hårdnackad kriminell 
flata med tatueringar och piercingar på hela kroppen hehe...
Inte så sannolikt eller hur ? =)

hihi

Andra bloggar om: , , ,

Glädjens bittra eftersmak...

Bra!
Det gläder mig att
media nu visar vem han är...  HIV-mannen
Den person som utsatt flera småflickor för risken att bli smittad av HIV.
 Aftonbladet berättar ganska ingående om hur han noga ska ha  
kartlagt alla flickor han haft kontakt med, detta är ju ett psykopatbeteende i sig,
men helt klart till stor hjälp när dom söker rätt på alla hans kontakter.

Att läsa om det får mig att känna illamående, 
småtjejer, tonårstjejer, små fjortisar!!
Fattar ni inte att ni leker med livet som insats när ni
träffar främmande män från nätet.
 Fattar ni inte att ni kan sluta i en svart sopsäck utslängd efter vägen någonstans...
eller att ni efter ett möte med oskyddat sex  med en snubbe som
Christer Aggett kan få leva med en
sjukdom som är för alltid...

Låt denna händelse  vara en väckarklocka till föräldrar och ungar ...
sluta upp att vara så naiva det är inte charmigt bara dumt!!

Till er som är drabbade,  lycka till och hoppas det var värt det!Andra bloggar om: , , , ,

Back in town... reportage från helgen...

Helgen har varit så skön, avkopplande i sol och frisk lantluft.
Vi åkte ut till Roslagen tidigt på lördag morgon för att hälsa på
mina föräldrar på deras landställe...
Väl där hjälpte vi till att sjösätta båten, Jag och min dotter drog en tur på sjön,
sen var det dags att förtöja båtboj med ankare och massa fix o trix, 
svettigt värre i solskenet men roligt ändå.
Farsan var imponerad av att båten verkade så stadig och stabil
när jag och min dotter skuttade fram o tillbaka hehe.. jo jo ...
efter att vi förankrat båten var det dags att fika kaffe och
ballerinakakor som smälte fint i solvärmen...

image128

När vi satt där så fick min käre far för sig att inspektera båten lite närmare igen, 
Han stod en stund på bryggan och funderade tog sen ett par steg ner  klev ner i båten 
I nästa stund vingla han till och stod utanför båten!!
med vatten upp till midjan, det var en obetalbar syn...
man ska inte skratta åt andras olyckor men till saken hör att det ingår
liksom att farsgubben tar ofrivilliga dopp i samband med sjösättning av sina båtar =) 
Jag och min dotter hade varit väldigt noga med att inte ha med mobiler eller kamera på båten
min pappa hade inte tänkt på det så hans mobil fick ligga
och torka på en sten medans vi fnissande fikade färdigt...

image129

Senare på kvällen efter att vi grillat och käkat och hans mobil fått ligga i en
 fiffig torkanordning (nerstoppad i en stövel med en stöveltork nerstoppad i )
så gick det att få igång mobilen igen ... hurra!!

(Det  viktigaste när man tappat mobiler i vatten är att så fort det bara går plocka
ur batteri och försöka torka ur telefonen, inte montera ihop den förrän
man är säker på att den är torr, men det bästa är att undvika att ha
mobiler i fickan när man kliver i en båt hehe)
 
Väl hemma igen så var det sen lördagkväll...

Söndag:

Påtat och fixat i trädgården bland annat hackat bort ogräs från gången på framsidan och
snyggat till kanterna (gräs/mossmattan ville ta över...)
resultatet blev rätt okej fast jag saknar en riktig kantspade...

image130

I övrigt har trädgården fortsatt att att blomstra till och med kattplantan verkar trivas bra!!

image131


Hon fick lite oväntat sällskap i trädgården idag bestående av en annan katt,
kan ha varit en planta på rymmen från någon granne...
 helt orädd klampade den in i våran trädgård som om den bodde här,
men det slutade med att den satt  uppjagad i ett träd,
med ett gäng skator och kråkor skränande  runt sig... 
min gamla katt är väldigt mån om sitt revir och tillåter
inga andra att komma i närheten av favoritkrukan. 

Nu är det slut med rapporten det är en dag i morgon...
måndag och jobbelijobbas ska det ...
ha en nice början på den nya veckan

Tjingeling...
Andra bloggar om: , , , , , ,

Hot hot hot... I´m feeling hot! semester typ snart?

Ruggarns så varmt & härligt det är...
snudd på att man är lite överkokt i hjärnkontoret
Sommar bad och sol känns verkligen inte avlägset nu...
få se här.. 1,2,3,4 hmmm 21 dagar kvar till semester,
fast det är  bara 14 av dom dagarna som jag ska jobba... 
I år ska jag ha 4 veckor i sträck, känns som det behövs +
att första semesterveckan brukar jag
 tillbringa däckad av någon hemsk förkylning, 
men  jag tycker ju att det borde vara avklarat med sjukdomar
för resten av året, med tanke på att jag startade januari februari 
 med att vara däckad en månad...
så jag tror/hoppas att det blir annorlunda denna semesterperiod.

Planer?
Nope inga alls utom att ha det skönt och lugnt, det som sker sker,
det som inte blir av var inte menat att bli...
det får bli min sommarfilosofi....

+ äta massa goda jordgubbar...

image127Andra bloggar om: , , ,

Stackars lilla bimbokändisen Paris Hilton del 2

Hoppsan hejsan nog vet jag att svenskt rättsväsende kan göra
krumbukter och krumsprång men att dom var så snurriga i landet over there
hade jag inte anat!!  Jag tackar  Aftonbladet  för alla snaskiga detaljer i detta
faboulösa drama som utspelar sig (förvånas inte om det snart blir filmatiserat)

Först blir hon dömd till 45 dgr, men innan hon ens hade kommit att börja sitta
av sitt straff så fick hon tiden halverad för gott uppförande,
det var då hon kom till sin egen rättegång frivilligt....
haha okej, kvar var då enligt domen att sitta 23 dgr och nu efter
ett par dagar i fängelset så hade hon blivit släppt med det "hårda" straffet
att ha fotboja på sig, fast nu hade dom lagt på tiden till
den tid hon fick tilldömt från början... rörigt??
japp en del, men alltså, nu skulle det vara 45 dagar i hemmet med
fotboja för henne psykiska hälsa var så skör... 
så hon kunde inte sitta kvar i finkan...
(vem f** sa att det skulle vara en dans på rosor att sitta i fängelse?!) 

 Och sen kom det dråpligaste av allt, nu ska hon tillbaka för enligt ab
ska domaren  inte gett någon vink om att det skulle vara okej med fotboja,
straffet ska sittas av på fängelset  där med basta och enligt
Ab så handlar det nu inte om den halverade tiden,
nu ska hon sitta full tid som det var från början alltså... 45 dagar...

moahahahaha jag tror jag dör... *S* 
  klart att fröken bimbo ska sitta av sitt straff, hur korkat var det inte
att falla för hennes tårar, matvägran  och ömkliga beteende
och släppa ut henne efter ett par  dagar?!

Att vara född in i kändisskap ska inte vara ett privilegium
som gynnar folk som har svårt att hålla sig inom lagen för hur det än
är så inför lagen är vi alla lika...

Vare sig vi heter Svensson eller Hilton...

Andra bloggar om: , , , ,

HIV-man

Men hemska människa, hur har dina hjärnceller möblerats i skallen på dig?
 Hur kan du komma på tanken att ha oskyddat sex med kvinnor... nej med barn?
 Enligt de flesta media  är den yngsta flickan bara 12 år så  du är inte bara en spridare av en dödlig och livslång sjukdom,
du är också en pedofil!
 SvD väljer dock att inte gå ut med några åldrar på flickorna,
kan det vara för att skapa mindre aggression hos läsarna eller?! 

Hur som helst,
 I mina ögon hamnar du längst ner på skalan av förbrytare och jag hoppas verkligen att du blir satt inom lås och bom i evigheters evigheter!
Dessutom så borde dom plocka av dig bromsmedicinerna så du kunde få dö en långsam plågsam död i den sjukdom du försökt smitta andra med!
För det kan väl inte vara så att du inte visste att man inte får ha oskyddat sex när man har HIV?!

Egentligen skulle jag inte vilja ägna en tangenttryckning på detta men jag blir så illa berörd,
Va i ända in i H-vete  är det som händer med människor idag?
 Varje dag så läser man nyheter och det är bara spaltmeter efter spaltmeter med massa dårskap.
 Händer det inget kul längre? 

Jag ska börja lusläsa och leta bra saker....  BRB ...
Bläddra bläddra scrolla scrolla... hmm
hmmm tbx  =) 
Jag hittade en solskenshistoria på Aftonbladet
Hipp hipp hurra för Ben som fick mig att le åt en nyhet idag! 

Ha en skön em... nu ska jag ut i värmen igen  image126Andra bloggar om: , , ,

dagar som går som den här...


image125

Idag har varit en bra dag, som sagt tandis överlevde jag och eftersom hon var lite
försenad så fick jag besöket någon hundring billigare, 
jag har även hunnit med att skriva ihop en överklagan till P-bolaget som hade lappat min bil,
men först ringde jag för att skälla lite på dom,
men blev lite spak när jag under tiden som jag satt i telefonkö fick veta att dom spelar in samtalet...
och det gör dom för att kunna ge en bättre service,  ehhh dahh...
hur kan dom påstå att det skulle vara för att ge mig bättre service!!
skulle tro att det snarare är för att kunna sätta åt oss lite mer 
om vi skulle råka bli iriiterade och säga något dumt...
Men tji fick dom, jag är för det mesta snäll o gullig även mot P-bolag...
Nu börjar det bli dags att avrunda för ikväll... jag har kollat på en film på kanal 5 med min dotter:
Ugly Coyote  Coyote ugly hette den, en komedi som var rätt okej.
önskar alla läsare en god natt
natti natti
Andra bloggar om: , , ,

Yes, jag överlevde... !!

Vissa saker förtränger man gärna,
förträgningsmekanismen är en underbar liten grej
som slår till när man minst anar det.
I mitt fall hade jag alldeleles förträngt att jag skulle till tandläkaren
idag torsdag den 7 juni...  men blev så klart påmind  dagen innan,
 med ett litet trevligt sms...
" Vi vill påminna dig om din tid på Folktandvården kl 13.40 bla bla osv... "
Hoppsan oj jahaaa... det hade jag alldeles glömt bort (förträngt)
 Underbart... då behöver jag bara ha panik en dag istället för att oroa mig i flera veckor =)

Så nu har jag varit där och förberett med lite skrap av tandsten
nästa gång blir det en grundligare undersökning + polering... 
men urk vad det är jobbigt att vara hos tandis...
jag blir nästan lite illamående efteråt, och då har jag inte
ens någon uttalad tandläkarskräck.
 Nu ska jag försöka hitta något att äta lite snabbt sen ska jag på ett möte...
 tjingeling i sommarvärmen

image124

Det är väl sådana här filmer man ska undvika och se strax innan besök hos tandis...
Huuuu ... !
Andra bloggar om: , ,

Inget mer tokskrammel utan Rammel...

image123

Povel Ramel

Misstänker starkt att han var farbrorn som inte ville bli stor, han var den som uppmanade alla att ta av sig sina skor, och kämpa hårt för att få upp sina kokosnötter.
Han var en fennomenal verbal ekvilibrist som med otrolig skicklighet väckte liv i  folks hjärnhalvor
 Vad var det han sa, ... hörde jag rätt? men oh så kan man väl inte sjunga?!  eller kan man det...
jaha då om man heter Povel så kan man... 
Man skulle nästan kunna påstå att det han led av kan liknas med oral inkontinens,
inte på något sätt illa menat, tvärtom!
Men nu har han gått vidare, och han lär få änglarna att dra på smilebanden...
Vila i frid, och glöm inte att...

Varje gång du tar av dig skorna så medge att det känns skönt,
det betyder att apan i dig ännu en framgång rönt.,
Oh fantastiskt döm om min förvåning när jag plötsligt förstod..
döm om min förvåning den bananen var god!

Ta av dig skorna....Andra bloggar om: , , ,BloggRegistret.se

Grattis Sverige, hipp hipp hurra...

En dag som denna kan man längta till en viss del av det land som ska hedras, beroende på att vi kommer från så många olika ställen och Sverige är ett avlångt land med stora olikheter, 
 just denna dag längtar jag till Gotland, att vara där är som att komma utomlands allt finns inom några mils radie, kilometerlånga stränder med den finaste sanden,  hav så långt ögat kan nå, stenstränder med raukar, ett härligt nattliv i Visby ett par kilometrar utanför hittar man  kossor och får i hagarna
Gotland har mycket av det vackraste Sverige kan erbjuda...
på en liten behändig yta...

 Speciellt Grattis till  Gotland på Sveriges Nationaldag...

image119

image121

image120

image122

Vilken del av Sverige vill du hylla lite extra idag?

Andra bloggar om: , , ,

Nationaldag, för vem?


I morgon är det Sveriges nationaldag.
Tänk om vi kunde vara lite mer som Norrmännen...
 Då skulle vi gå man ur huse och vifta med våra flaggor
sjunga svenska nationalsången och vara lite lagom patriotiska....
men att vara lagom i landet lagom är en balansgång...

Råkar vi kliva lite över patriotlinjen så blir vi  kallade rasister,
Våra barn får på många skolor inte ens sjunga sveriges nationalsång på sina
skolavslutningar för det kan vara stötande...
För vem? undrar jag då...
Att som nysvensk komma till ett land där folket värnar om sina rötter kan vara tryggt, där finns en säkerhet,
men vi blir mer och mer sladdriga och ryggradslösa i våra värderingar,
vi har slutat våga vara stolta för vårat land och med stoltheten försvinner
också förmågan att vara öppna och ärliga mot varandra och dom behövande vi tar emot...

image115


Jag skulle vilja våga vara en stolt svensk och säga till alla, oavsett etnisk bakgrund:
Du är välkommen att bli en stolt svensk du med, hit till landet lagom där vi är lagom patriotiska...
Välkommen till landet lagom där naturen är vidunderlig, där solen aldrig går ner i norr under sommaren och där
åkrar breder ut sig som enorma lapptäcken i söder, välkommen att skapa dig ett hörn i vårat paradis och bli en lagom stolt svensk du med, vill du leva i fred så har du kommit rätt.
Det enda kravet är att du tar seden dit du kommer  för det skulle jag göra om jag kom till ditt land för att stanna.

Så greppa en flagga och bär den med dig var stolt och stäm upp i kör...
Du gamla du fria du fjällhöga nord....  du tysta du glädjerika sköna...  osv....

 image117

I morgon gäller det... ?

Utopi?
ja visst!Andra bloggar om: , , , , ,

Vårrus... vår-rus... eller bara ett sus...

Jag ska så klart följa med gänget kollegorna, till Frescati och kolla in och coacha i uppvärmning och passa picnic-kassar, det kan inte ens den ömmaste hälsena sätta stopp för...
Kanske får min dotter ta min nummerlapp och traska varvet runt med mina kollegor  hon fick någon annans nummerlapp förra året  och tyckte det var ok! Då spö-regnade det huuu
I år är det ju strålande sol, så man ska passa på att vara ute och njuta lite...

image114
Klockan börjar närma sig 17.. så det är dags att förbereda sig lite ,
leta fram ett linne så axlarna kan få lite kvälls-sol... 
berättar mer sen... hörst och störs...  
Tjingeling,,,

Andra bloggar om: , ,

Katten hälsar att...

...idag är jag på bättre humör,....

image113

Men matte är trött och orkar inte göra något subjektivt inlägg just nu hon återkommer i morgon ...
Miauuuiga hälsningar från katten... 


Äntligen är dom fyllda....

Sådär... nu är det fixat dom där hemska tomma krukorna på väggen (som jag skrev om tidigare) de som fick huset att likna ett ödehus, bara för att jag inte kom på vad jag skulle fylla dom med har nu blivit fyllda med små söta blommor...

image107
 
image108
Och dom halvdöda plantorna med  tagetes som jag skrev om har tagit sig riktigt fint nu...

image109


Nu är det bara kattplantan kvar som ska ta sig... ,men som synes så är den lite grinig och kinkig 
 
Kan bero på att hon inte fick så mycket grillat kött som hon hade velat när vi grillade i söndags
hehe
image110

Nu ska jag dra och fixa en liten tårta... ha det gott!

image112
Andra bloggar om: , , ,

Hipp hipp hurra...

Idag fyller min dotter 15 år... shit vad tiden gå.
Tur att barnen blir äldre så man inte bara behöver leta ålderstecken på sig själv,
Jag har alltså redan vart igång sen ett par timmar tillbaka fixat en liten bukett blommor från trädgården det finns lite att välja på, 

   

Sen var det dags att göra iordning brickan med lite frukostgrejer + paket...
15 år.. önskelistan var lång men det slutade med en digitalkamera
 den kommer vara till stor nytta och nöje.. hehe kanske mamma lånar den och slänger sig ut i naturen
för att fota småkryp någon dag ...
Nu ska jag dra plikten kallar
ha det gott var rädda om varandra och får ni chansen så pussa en Igelkott

image106Andra bloggar om: , , ,

Det går troll i träningen....

Crap!
Så kan man säga utan att vara ful i munnen, jag som trodde att nu, nu äntligen börjar revbenen kännas okej (hostade av ett par i samband med lunginflammation i jan-feb)
Så nu var det lite lagom dags att komma igång med träningen, jag har haft en period med snudd på kronisk trötthet men det kan ju också förutom att ja haft en rejäl infektion i kroppen hänga ihop med att utan träning så blir man lite seg och trött! 
Fast  dom senaste 2-3 veckorna så har andra saker satt käppar i hjulen... en hälsena som bråkar och gör vansinnigt ont, ända ner under hälen!!!
Igår fick jag ta mig till farbror doktorn, och han förslog hälkudde i skon + helst gå med höga klackar för att avlasta häsenan som  är inflammerad och känns svullen.
På fullt allvar sa han
"du ska vara försiktig den kan gå av! "
*gulp svälj*
Voltaren och en remiss till specialist blev resultatet...
Förbaskat också! jag som skulle gå Vårruset  nu på tisdag 
jag får nog stryka det helt ur min kalender och hoppas att någon annan kan ta min plats =)
Nåväl... jag har varit och läst runt lite om hälsenor och kommit fram till att det inte är så farligt att träna jag kan ju ta och köra igång med simning det belastar ju inte senan...
så helt utan träning behöver jag inte vara förhoppningsvis...
kanske någon som har tips på bra träning?!

over and out nu ska jag väcka alla sjusovare och äta frukost `=)


image101

ps... menar inte att vara gnällig jag hatar verkligen att inte vara pigg och kry!


Andra bloggar om: , , , ,

Konsten att odla katt....

För att lyckas plantera  fin katt så behövs en stor rymlig kruka, lagom torr och solvarm jord, en avskild lugn plats och lite tålamod... gör så här:

 • Placera ut krukan där du önskar ha din kattplanta (OBS! det är dock inte tillåtet att odla Kat)
 • Fyll på lagom med jord, den får inte vara kall och blöt, katt trivs bäst i torr varm miljö.
 • Ställ krukan ute på skyddad plats gärna varmt men ej i direkt solljus.
 • Nu är det bara att vänta, har du tur så dröjer det inte länge innan du ser en katt i din kruka.
 • Vårda den och vattna sparsamt =)

 • Här är mitt resultat av Katt-odlingen hemma på tomten...  image99


  Lycka till!  *miaaaouuu*


Andra bloggar om: , , , ,

Segerns bittra sötma och videogubbens fall....

Jaaaa *jubel* jag vann över den lilla videogubbens idioti! 
Jag ringde idag igen och förklarade att jag med 100% säkerhet hade lämnat igen filmen och anledningen till att jag kom ihåg det var för att filmen var i så dåligt skick så den hackade och hoppade och att han "videogubben" hade kommit med kommentaren att det skulle varit våran DVD-spelare som var orsak!!
efter att ha dragit den harangen och sagt att jag dessutom ringt våran andra videobutik och att dom dyrt och heligt lovar att dom hör av sig till andra videoaffärer så fort dom får in felinlämnade filmer så 
mumlade den lilla videogubben nåt om att han måste kolla i den särskilda lådan där dom förvarar filmer som ska skickas på rengöring och att han skulle återkomma... 
Självklart skulle han ta bort förseningsavgiften på dom 83 dagar  ifall att han hittade den!

ehhh dahhh han skulle ju bara våga annat!?!

10 minuter senare ringde han och min dotter svarade ... han sa:
... Joo ehh du... du kan hälsa din mamma att jag hittat filmen eyy okey hejdå! 
 
Hyra film där igen?
 Nej jag tror inte det, faktum är att jag tycker inte man får bete sig hur som helst,
och när han nu betett sig som en åsna så vore det ha varit på sin plats att framföra en ordentligt menad ursäkt,
kompenserat med ett par filmer och varit lite ödmjuk...
om jag inte värnade om min egen intrigritet  integritet så skulle jag gladeligen namnge videoaffären 
bara så att andra kan undvika den!!

Hädanefter hyr jag film någon annanstans...

image98

Andra bloggar om: , , ,

Förbannade videogubbe!!

Oj oj oj sista dagarna har vart intensiva både med jobb och privatliv, då blir bloggandet något som hamnar på hyllan, fast egentligen så borde man göra tvärtom!
Lägga griniga videouthyrare på hyllan och skriva ett par rader här... =)
Nåväl... jag har ringt gubben som påstår att vi haft en film i 82 dagar och sagt att det är omöjligt! Vi har hyrt film där i 10 år och aldrig missat att lämna en film tillbaka...
Jo han sa att det är så... för den finns inte hos honom! han påstod sen att vi antagligen lämnat den hos annan videouthyrare och så rabblade han upp ett antal butiker som jag inte ens visste hade filmer, eller som jag inte ens visste fanns,,,

Huuu min dotter pratade senare med sin kompis, som mycket väl kom ihåg filmen och att vi hade lämnat, för vi påtalade att  det var repor på skivan så det hade varit svårt att se filmen och gubben sa när dom lämnade igen den att det skulle bero på våran DVD-spelare!? 
Så idag ska jag ringa och säga att han antagligen själv lagt undan den för att kolla igenom om den är repig så att han får leta efter den i sina lådor och inte anklaga oss att ha förskingrat den ... f
förbenade Videogubbe som tar upp mina tankar och min tid!!!
Han ska få betala i fria filmer en månad
moahahahaha
Så där =)

Nu känns det med ens mycket bättre...
Nu ska jag dra o jobba tjingeling ha en bra dag
Va rädda om varandra och kramas i trafiken...


Andra bloggar om: , , , ,

RSS 2.0