Krasslig krassligare och krassligast!

Jag har varit lite krasslig feber och huvudvärk, min dotter har varit krassligare, feber och magont... jag vet inte vem som varit krassligast!
Jag tror hon vann =)

Helgen har tillbringats med många timmar på akuten, med en skäligen misstänkt blindtarm, tack o lov så var det inte det och nu är det bara att vänta till det onda går över!

Söndagen får tillbringas i lugn och ro, ska pyssla lite och fylla på måbrakontot =) sällan jag gör det nu för tiden, men nu är det dags...

Ha en skön dag alla tappra läsare som tittar in här mellan varven trots att det är glest mellan uppdateringarna =)

Visst ja... jag har ju lovat lite bilder på rummet som jag tapetserade för ett par helger sedan .. här kommer de..
Från på landetblommigt á la farmorstuk med rosor och annat trams till...
(se hur fint vi sandpapprat ner alla tapetkanter... man ska vara noga med sånt!)


Snygg svart fond  med blomrankor i silver, övriga rummet är målat i en ljusgrå färg.
   
Visst har vi varit lite pyssliga i riktig Martin Timell-anda!?

Målade ju i samma veva om min toalettdörr den som inte riktigt hanns med i förra sommarens badumspimpning som finns att läsa om här 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Gooodmorning!


Mental peppning pågår här...hjärnan känns som en bomullsinlindad boll, näsa och ögon kliar och halsen känns som man råkat svälja lite sandpapper i sömnen (vad det nu skulle vara bra för?!)

Men tid att bli sjuk har jag inte, så får köra nån dag i taget här och beta av lite måsten på jobbet... med ett par alvedon i kroppen och ett par i reserv i fickan så funkar det nog!

Nu ska jag börja med att sparka igång det tunga huvudet med lite kaffe och frukost... Ägg och ett par skivor rökt lax lite bär och en skvätt yuoghurt står på frukostmenyn idag...


Måndag måndag och åter måndag...

What to say?!
Känns som måndagarna förföljer mig! Idag har ännu en passerat. Men vad gör det, det är ju bara en dag i veckan som alla andra. När det gäller bloggandet har jag varit /är jag i en konstant svacka på de sista 7 inläggen nu har 3 stycken handlat om måndag! betyder alltså att jag på tre veckor bara presterat 7 inlägg?!
Fyyy på mig!

Vad är det som ockuperar min hjärna då?! Som gör att jag helt enkelt inte kommer mig för att göra fler inlägg...  Hmm ja fundera på det du :-) kommer du på det så meddela mig för jag har verkligen ingen aning...

Bloggtorka, skrivkramp, på tal om kramp.. kolhydratfattig kost har en nackdel som man måste vara noggrann med att väga upp... nämligen att kroppen gör sig av med vätska, vätskebrist kan uppstå av olika anledningar och kolhydratfattig kost är garanterat en anledning, vätskebrist i sin tur kan leda till kramp i muskler...

Kramp i vaden känner nog de flesta till men den som upplevt kramp i en lårmuskel vet vad smärta är... visst det gör ont att föda barn.. men då får man i allafall något för det. Kramp i stora lårmuskeln som sträcker sig från insidan av knät upp till ljumsken är bara smärta... inget får det att släppa efter ett antal upprepade knytnävslag mot den krampande muskeln så kanske det släpper ... detta drabbar mig mellan varven och det är hemskt!!

När jag skrev detta igår kväll så blev min skärm helt plötsligt randig stora breda lodräta ränder på hela skärmen!!
Så jag postar det idag istället... det är tisdag ja jag vet... Godmorgon =)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

en liten uppdatering...

från förra inlägget, och  så här har det utvecklats, pappkassen... blev en sopsäck! fortfarande ett och samma skåp, men nu e jag klar! Känns skönt.. dags att ta en dusch och tänka på middag, kan ju vara på tiden då jag missat både frukost och lunch idag!  Tjingeling ha en nice lördagkväll!

Gammal skåpmat?!

Vaknade okristligt tidigt klockan 7 på morgonen, hur sjukt är inte det när det faktiskt är lördag och ledig dag?
Nåväl, jag tillhör kategorin människor som har en on och off knapp vaknar jag så har jag svårt att somna om i de fall jag känner mig utvilad och så var fallet denna lördag-morgon.

För att göra något vettigt av denna morgon så bestämde jag mig för att rensa ut ett skåp i köket....
Det är ett stort skåp dubbla luckor som är från ovanför köksbänken och upp till taket... tre hyllplan fulla med hmm ja fulla med hur mycket som helst! Man skulle kunna tro att jag är en samlare... men jag har verkligen inga problem att kasta saker, men jag lägger gärna prylar på hög alltid med en tanke att jag sorterar det sedan... borde ju verkligen veta vid det här laget att det inte blir gjort!

Just detta är ju vad jag predikar om i mitt jobb...
Gör med detsamma så är det gjort!  För mantrat "jag gör det sen" funkar sällan, det där "sen" kommer liksom aldrig... det blir så många  "jag gör det sen högar" att ta i itu med...  i mitt skåp fanns det säkert närmare 100 sådana högar  nu *fnissar*
Nåväl... ni vet ju vad man säger om skomakaren barn?!

Gamla papper, fakturor, fotokataloger, en gammal tidning från 1962! massa underliga papper viktigt/oviktigt i en enda stor salig röra! Känns som jag petat in de sista 10 åren av mitt liv just i det skåpet, de äldsta grejerna var från runt 1998, (om man bortser från expressen anno 1962) jag hade till och med avier från barnomsorgen i högarna, mitt yngsta barn är ju numera 16 år så ja.. helt galet är det!

Har fyllt en pappkasse med papper och ska väl nu fortsätta... köket är ju liksom lite i oordning men det blir fint i skåpet!
ha en bra lördag, kanske hörs senare... tjingeling

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Slutet närmar sig...

Bara fredagen kvar, första jobbveckan är snart avklarad... Skönt att vara igång igen även om det var en hel del att uppdateras i. Underligt vad det kan hända mycket på 4 veckor !

Idag fick jag första reaktionen från en kollega som frågade om jag hade gått ner i vikt...  Yes! Även om man vet själv så är det ju himla kul när omgivningen faktiskt ser det också... så man nu inte bara går och inbillar sig själv. Som typ någon form av självbedrägeri...

Hon frågade så klart hur jag gjort och jag sa som det var att det inte var något mirakel utan GI  att jag bara plockat bort massa onödiga kolhydrater och bytt bort alla lätt-produkter till mat med bra fett...
Jag kunde ju inte svara på HUR mycket.. men att säga 2-3 klädstorlekar på 6 veckor var tillräckligt imponerande! Kan ju skryta lite med att säga att de byxor jag köpte för att ha på min brors bröllop för 2 veckor sedan nu sitter ganska säckigt så det går helt klart åt rätt håll hela tiden =) 
Kul kul

Nu ska här sovas... för än är veckan inte slut... one more day to go!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Semestern bleknar...

Så nu är man i full gång med att jobba igen! Minnet av att det nyss varit lata semesterdagar bleknar bort i samma takt som solbrännan... huu.. har ju dock  ett effektivt botmedel mot det sista (solarium) tänkte underhålla sommarfärgen lite under höst och vintermörka halvåret... det är ju rena ljusterapin!

Samtidigt som det är skönt att inte bli så där degigt vintergrå...  Ja ja jag vet att det är nordbors lott att vara bleka under halva året för att sedan hysteriskt bränna på våra kroppar i juni/juli... men jag ska fuska lite i allafall! Ska jag dessutom när simhallen snart öppnar börja med min simning så vill jag vara lite brun.

Men nu börjar klockan ticka iväg mot läggdags, har avslutat dagen med att diska en rejäl disk (diskmaskinen har ju sedan några veckor tillbaka tackat för visat intresse) ganska avkopplande är det ändå att stå där med lödder halvvägs upp på armarna och diska... bara låta tankarna få flyta iväg på annat håll, innan man vet ordet av så har man hittat lösningar på något klurigt...  eller bara tänkt på något väldigt trevligt ... och rätt som  det är så är disken klar!
Nöjd med insatsen så slurpas det nu på lite kaffe innan sängdags!

Stopp! Inga moralpredikningar om att man inte ska dricka kaffe innan läggdags, kaffe funkar utmärkt för mig ända ner till sängkanten... har inga problem att sova efter sent kaffedrickande, tvärtom det känns som huvudet blir mer avkopplat! kan läsa ett par sidor i någon bok.. och sen Zzzzz ZZZzz ZZZzzz

Har läst ett par böcker under semestern av Åsa Gravander som är helt ok, den ena heter:
Att handskas med Emil, handlar om hur det är att vara mamma till barn med damp/mbd  och om hur hon som mamma kämpat sig fram för sina barns rätt när allt varit fel .
Den andra av samma författare som jag håller på med nu heter:
Härmed inbjudes- : en medicinsk satir om att överleva svensk sjukvård , en makaber läsning om hur Åsa själv överlevt svensk sjukvård när den är som värst,  men hur illa det än är kan man inte låta bli att fnissa lite igenkännande när hon presenterar olika läkartyper...  t.ex. Dr. Språng...  den har man ju träffat några ggr haha..  men det är en annan historia...
Har tidigare i våras också varit på en föreläsning med just Åsa som hon hade tillsammans med en kille som heter Stefan Widerlöv som fick diagnos Asperger som vuxen, en intervju med honom finns på AB att läsa kul läsning om man är nyfiken
Natti natti... nu är kaffet slut
~~END~~

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Måndag igen!

Hej du försummade bloggläsare! Idag är det en vecka sen sista inlägget och ja... jag skäms! Men bara lite hehe....
Sista semesterveckan har gått fort, jag har då vädret varit uselt dock hunnit med vad jag försatt mig att göra.

Badrumsdörren är målad och tapeten är på plats i dotterns rum. Resultat kommer visas med bild inom en snar famtid.

Nu sitter jag här med mina frukostägg och en liten skål hallon o yoghurt "standardfrukost " o så klart kaffe mmm yammi...  Kör ju fortfarande GI och håller mig borta från pasta, ris, potatis, bröd och annat kolhydratrikt trams... och mår bra av det!

Har nu på morgonen avlagt några km på motionscykeln och tränat med mina under semestern inhandlade Gummiband, ni vet sådana man kan träna hela kroppen med, jag har lyckats hitta några bra övningar utan att trassla in mig!

Som sagt det är måndag, semestern är slut så idag ska jag jobba! Ska bli skoj att komma tillbaka! Mina medarbetare har varit gulliga och flyttat kontoret under sommaren så nu kommer man till nytt och fräscht, spännande!

Ha en bra måndag var rädda om er och krama varandra i trafiken!

  Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Måndag ...


Grattis min fina bror med sin förtjusande söta fru =)
har mixtrat med bilden då jag inte hunnit fråga dem om det är okej att puplicera bild på dem...
Men nog syns det ändå att det var ett vackert brudpar?


Sista semesterveckans första dag är nu överspelad...
Dags att sova nu, men först vill jag bara berätta att min brors bröllop var fantastiskt vackert och och en oerhört trevlig tillställning =)

Hade lite ont i huvudet på lördagen... men det hör väl till?
Nu ska jag i allafall sova, ska försöka ta till vara på denna sista semstervecka! hmm ska nog måla lite badrumsdörr minsann... och i helgen blir det tapetsering av dotterns rum!080808 är dagen med stort D

För min käre bror som ska gifta sig!
Det ska bli så kul!
Måste sätta fart nu och planera vad som ska packas med, bröllopet är ute på landet med festligheter och övernattning...
080808 9000 kineser gifter sig tydligen idag och en hel del andra, tydligen ska det vara ett datum som bringar tur... det + att det regnar kan ju bara innebära dubbel lycka!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det ligger en hund begraven...

... och snart är den återuppstånden?!??
Visst kan man förstå människor som blir extremt fästa vid sina husdjur, men att sörja är en del av livet...
Tydligen så ska vi inte längre behöva sörja för nu har galenskaparna (vetenskapsmän med kloning som specialintresse) sett till att vi kan komersiellt klona våra husdjur. 

Den amerikanska (vad annars) kvinnan Bernann McKinney har i sin iver att få tillbaka sin döda hund sålt sitt hus och på andra sätt barskrapat sig för att för 300.000 kr få 5 kopior på sin älskade bortgångne hund hon är strålande lycklig över detta, personligen så tycker jag att det liknar idioti!

Hoppas detta är något vi slipper se, i någon större utsträckning... även jag har förlorat ett älskat husdjur men skulle inte drömma om att få det klonat...
man vet inte vilka risker det innebär man använder sig av celler & DNA från ett gammalt djur och det finns inga garantier att det djuret kommer att få samma egenskaper som det tidigare djuret hade, så varför sätta sig över naturens gång och återskapa det döda? Nej låt tiden läka sorgen och skaffa ett nytt husdjur när tiden är mogen för det!
Artiklar om ämnet finns här: Expressen, Aftonbladet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Avkoppling...Städat och pysslat mest hela dagen...
Så nu ska jag bara njuta av stillheten med ett glas vin ett par rutor choklad och en prilla....
Lyssna på skum musik och kanske pilla lite i Photoshop... det brukar vara avkopplande!
Tjingeling ;-)


Vad är egentligen vackert...

Det spirande och friska eller det vissna och brända?

I naturen finns inget fult, allt är ju bara ett ständigt pågående kretslopp..
som förhoppningsvis kommer att fortsätta i all evighet, och visst är allt vackert...
på sitt sätt...

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kvinnor med burka... hur legitimerar dom sig?!


Bildkälla  Wikipedia

Jag fattar inte grejen med burka, jag vill verkligen inte verka trångsynt eller främlingsfientlig eller så, men burkan som klädesplagg måste ju vara det mest skrymmande klädesplagg som någon tvingas bära, och av vilken anledning?!?!

Idag... 25 grader varmt nyss hemkommen från en dag på stranden klädd i shorts och linne.... så såg jag ett par kvinnor  (antar att det var kvinnor... män blir ju sällan förtryckta på lika sätt) de kom ut från våran lokala ICA-Maxi och sätter sig i en gammal  Volvo och åker iväg.... i full burkamundering, det var inte ens öppet för ögonen utan bara ett finmaskigt galler!

Vissa frågor och funderingar kommer ju helt ohejdat upp i mitt huvud, kanske någon kan vara vänlig att svara på dessa frågor...

1. Hur klarar man att manövrera ett fordon överhuvudtaget med bara en liten glugg som de med nöd och näppe kan kika ut genom och då endast rakt fram?

2. Är det överhuvudtaget lagligt att köra bil med det klädesplagget?

3. Ponera att föraren iförd i Burka blir stoppad av en polis som ber att få se körkort, hur ser det körkortet ut? Och vad gör kvinnan i fråga, kan hon neka att visa sig utan sin burka?! Får hon det?

4. Hur gör kvinnor med Burka när dom ska legitimera sig? Även dom kan ju behöva göra bankärenden etc..

5. Hur vet man överhuvudtaget vem som befinner sig där bakom.. kan ju lika vara en rånare som kommit på en fenomenalt bra klädsel... 

Kan nästan se rubrikerna...  Burka-rånarna slog till igen, denna gång var det en värdetransport i Alby som rånades!
Eller Burka-ligan rånade Konsumbutik i Djursholm!

I mitt jagande efter svar så ramlade jag in på en site [länk] som just tagit upp en del av dessa frågor och även en hel del annat som rör mellanöstern, spännande och sund läsning.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

RSS 2.0