Vart tog veckan vägen?!

Denna vecka får gå till historien som veckan som gick upp i rök!
Började veckan med två dagar intensivt konfererande med ledningsgruppen på jobbet, vi befann oss i en underbar slottsmiljö ute på Häringe slott....

Där upplevde vi förutom hårt arbete, underbar natur, god mat och dryck, och ännu lite mer dryck...   superfluffiga kuddar med frasiga härliga täcken i ett helt okej rum.
Dessutom så skulle vi lösa en mordgåta, ruskigt spännande må jag säga och en stor eloge till de duktiga skådespelarna som gav oss alla en oförglömlig afton!

Dag 2 ägnade vi också till en del arbete, god lunch och en gedigen slottsrundtur med massa historia och kuriosa om Häringe slott... men detta tänker jag inte trötta ut er med. Men jag kan helt klart rekomendera vistelse där, det enda minuset var att dom just nu håller på att bygga om matsalar och kök i själva slottet så den verksamheten var flyttad till en av flyglarna men det var helt okej och fantastiskt god mat med ett underbart salladsbord!

Resten av veckan har rasat iväg i en hiskelig takt och tittar jag på klockan nu så har den just passerat midnatt... det vill säga att nu är det redan fredag!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Äntligen över...

Grattis Ryssland ni förtjänade säkert segern, hmm jag gjorde som jag gör de flesta åren, följer spektaklet med ganska ljumet intresse.  Jag har så svårt för segertippningar och segergester i förväg.... som när det väl gäller visar sig barka rätt åt skogen!!
Pirelli vart ju inget undantag med låten Hero... Det har ju liksom sett ut så de sista åren, vem är förvånad? Vem orkar bry sig, egentligen?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Men nej... vad ska vi nu vara rädda för?

En professor vid namn Ragnar Löfstedt anser att larmrapporter om olika farligheter och hot mot vår hälsa...de som inte är helt vetenskapligt förankrade måste stoppas från att skickas ut i Media, ty där förstoras ju som bekant allt upp... larmen som vi fått ta del av under de gågna åren är ju fasligt alarmerande...
Det är helt enkelt vansinningt farligt att leva för vi kan enligt media dö!!
Av allt!

Det jag tycker är roande med artikeln är att det är just Aftonbladet som smäller upp den, både AB och Expressen brukar ju roa sig att slänga ut löpsedlar om den farliga maten... den farliga drycken... den farliga medicinen... den farliga hälsokosten etc etc...  frågan är om det nu blir stopp för detta vad ska vi då vara rädda för? jag bara undrar...  =)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Framtidstro... och ro! eller oro?

Kanske undrar en och annan hur det gått med kampen mot kommunen som glömde bort att ta sitt ansvar för en fungerande skolgång... det som finns att läsa här under kategorin ADHD

För ca. en månad sedan fick vi besked om att till hösten kommer det finnas plats för min dotter på den resursskola hon säkert skulle behövt för länge sedan. Men vad säger man... bättre sent än aldrig?!

Så nu har min kära dotter ett läsår på sig att ta igen det hon förlorat under 2½ år sedan hon kom till nuvarande skola....
Hoppas verkligen att saker blir ljusare nu... hoppas hoppas... 
Hon kommer också bli erbjuden att få komplettera med sommarskola efter år 9 + ev. läsa upp vissa ämnen på distans. Hoppas motivationen och lusten kommer tillbaka... hoppas hoppas...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Bängen trålar....

Sjöng Nationalteatern i mitten på 70-talet, skön låt på alla sätt.... Idag trålar inte bängen så mycket, en polis som krypit in på kontorsnivå är inget som stoppar brott. Närpolisen försvann för ett antal år sedan från området där jag bor och det märks. I riktigt svåra problemoråden där man fört tillbaka närpolis som är närvarande ser man snabbt en förändring till det bättre.

Professor Leif GW Persson säger nu upp sig från rikspolisstyrelsen.
Att GW säger upp sig för att han inte vill vara delaktig i apspelet längre är inget som förvånar mig, han har länge sett förändringar från insidan ett antal reformer och konsekvenserna som som dessa har medfört, nej jag är inte förvånad.
Dock tycker jag att det är trist då dom helt klart förlorar en kompetent person, men jag är övertygad om att hans kompetens kommer att vara märkbar på andra sätt...

Lycka till GW och var rädd om hjärtat!!
Läs Leif GW Perssons krönika på Expressen
mer om nyheten finns att läsa på Expressen , SvD samt på DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Text till Bängen trålar med Nationalteatern finns här.
Oh... gillar min stavning bland taggarna... proffesor... hehe snygg och prydlig felstavning!!

Sun is shining...

Det finns ställen där solen skiner, men inte överallt. Östersjön var en solig plats i helgen men Stockholm har tydligen varit grått... Vet inte vad jag ska säga om helgens kryssning... 50% trevligt och kul och 50% kunde ha varit bättre! Silja har just nu en något Indien-inspirerat tema ombord... och maten smakade typ... Curry, curry och åter curry... men drinkarna var goda och höjde humöret en del... och bandet som lirade på kvällen var toppenbra!

Lite spatserande i Helsingfors och kolla in den festliga krogen Zetor som har traktorer som inredningsdetalj... helt klart ett festligt hak! Fotade en traktor med flames... wow! Tyvärr så var det lite mörkt och blixten på mobilkameran är inte den starkast lysande!Kul snubbe från Hudik snubblade vi över på sena natt-timmar, han har garanterat en framtid som stå upp komiker om han någon gång skulle tröttna på sitt jobb... jag skrattade så jag kiknade åt hans fyllesnack.

En och annan bild tog jag, tyvärr hade jag inte digitalkamera med så blev foton med mobilkameran.
Kunde ju inte låta bli att föreviga denna vackra solnedgång!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Snus(k)igt värre!!

Satt och spånade igenom lite nyheter på nätet, jag känner mig helt omättlig efter 14 dagars internetlöshets nyhets-torka... ja jag vet man kan köpa tidningen, men det är inte riktigt samma sak =) ...

Men hur som helst, som den snusare jag är så hittade jag en rubrik på Aftonbladet som fick mig att haja till...
"Tänder du på nikotinfritt snus?" hmm intressant tänkte jag vad har nu forskarna kommit fram till... att snuset är spetsat med viagra eller ?? Nej nej så kul var det inte, det handlade om det nikotinfria snuset Onico som framställs av bland annat majs, som i munnen bryts ner till socker , sedan kan karies frodas hej vilt.... ohh... hoppsan!
Övertandläkaren Olof Hansson menar på att det är lika sunt för tänderna med Onico som att ha en kola under läppen!

Galet... galet... Tack och lov så snusar jag inte nikotinfritt, General White är min favorit, och mina tänder sitter där dom ska och jag har sällan hål!

Tillverkarna av snuset ska se över vad som gått snett... någon som inte tänkt redigt tro?

 Bild från artikel i Aftonbladet
Vem tänder på detta!??
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Ohhh nya tider!!

Förundrans tider är inte slut.... först en euforisk lyckokänsla över att ha tillbaka internet efter nära 14 dagars avbrott, (vill nu inte att ni ska tro att jag är beroende... hmm hihi)  Har nu precis kommit in i min gamla vana att läsa lite nyheter på morgonen sedan kolla mailen, bloggen etc etc... 

Idag när jag skulle logga in så var det dags för bloggflytten, blogg.se har fixat en ny bloggplattform och det har varit en del fram och tillbaka, många har varit oroliga och en del har flytt fältet och flyttat sina bloggar helt, 
Men inte jag... jag sitter kvar och har det lugnt och skönt och luktar på tangentbordet!!! ..

Nej allvarligt detta gick smidigt...det var bara att klicka på knappen och hoppas att allt skulle följa med, man vill ju inte förlora massa material... Det stod något om att flytta din blogg nu och slipp köa.... med ens såg jag framför mig en jättelång ringlande kö med folk som stod med sina bloggprylar i famnen och nej usch och fy den kön ville jag slippa... klick på flytta knappen... logga in och... flyttat och klart?! på 10 sek... `? Fantastiskt!
Nu ska jag packa min väska, duscha, jobba, åka hem hämta packning... åka komunalt *rys* åka mer komunalt... gå... åka båt!!
Skål! jag är åter om ca. 51 timmar tjingeling!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

wohooo Cyberspunken is online...

Äntligen nu har jag efter ett antal samtal till tele2 supporten och en nätverkstekniker som vart hemma hos mig och dragit i lite tåtar, efter en tur till närmaste butik som säljer telekabel och lite andra tillbehör så har mitt internet hoppat igång ... jubel jubel...  ska göra ett test sen på bandhasigheten för jag tycker nog att det inte är speciellt mycket snabbare än det förra.

Usch nu är jag verkligen trött, men det känns bra att vara på plats igen här i min egen lilla hörna i universum...
Ska samla lite skrivarmaterial och återkomma, tills dess ha det gott!


Inget är som väntans tider...

Nej ni kan vara lugna jag är inte gravid hehe... men jag väntar fortfarande på att tele2 ska få min internetuppkoppling att fungera, det verkar vara stört omöjligt!!

Nu är jag inne på andra veckan av internetlöshet och börjar känna en viss abstinens, nej fel... abstinensen har övergått till en känsla av total tomhet!

Slänger in detta inlägg från jobbet så ni ser att bloggen inte är död...  Tele2 har "lovat" att skicka ut tekniker till stationen för att se om det är där det strular då dom nu konstaterat att mitt modem är det inget fel på och eftersom Bredbandsbolaget kunnat leverera i flera år så är det tele2´s egen station som strular... jag väntar och väntar... kanske slutar detta med att jag får återgå till Bredbandsbolaget då funkade ju allt i allafall!

Ha det gott hörs och störs =) förr eller senare...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Snyft....

Gör just nu ett tappert försök att byta från bredbandsbolaget till Tele2 men det har resulterat i att jag har varit utan internet sedan i onsdags pga trasigt modem ....
så  mina inläggs existens är obefintliga tills mitt nya modem har kommit.... C URSS 2.0