Jag önskar alla...

En underbar avslutning på detta år 2007, med en förhoppning om att nästa år 2008 blir så bra som ni vill att det ska vara..
Ta det lugnt med smällarna ikväll... så att alla tår o fingrar sitter kvar där dom ska vara... hellre rådlös en tålös!!SKÅL!!!

image337

Läs även andra bloggares åsikter om , ,


BloggRegistret.se

Gråa dagar med förvrängda spegelbilder...

Sjön ligger spegelblank...  som en spegel sträcker den sig mellan strand och strand... Himlen är grå och ljuset är inte alls tillfredställande för att kunna ta bra bilder....

Men ändå är det så lätt att bli fascinerad över den till synes spegelblanka ytan...  av vatten....

image333


Vatten... ändå  tillräckligt fruset för att locka till sig en och annan åkare på långfärdsskridskor....

image334


Det ser nästan overkligt ut, dom svävar förbi på något som mest liknar en spegelblank sjöyta... 
Jag är van att våran sjö+skridskoåkare ser ut så här...

image335


Då har det varit kallt länge och plogbilen har varit ute på isen och plogat upp lång bana för skridskoåkare och bandybana för kidsen... det ser lite mer stabilt ut...

Undrar om det blir någon snö i år.. 

image336

Kanske får vi nöja oss med den snö som föll i fjol?!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,BloggRegistret.se

Julafton.. lugnet infinner sig....

Idag är det den 24/12 2007 Julafton dagens mest överskattade dag om man är vuxen =)

Många stressar ihjäl sig, kör ihjäl sig, eller nästan äter ihjäl sig... under denna helg.
Jag tycker att den förpliktar mer än den borde Julhandeln förväntas slå nya rekord för varje år som går och vi fortsätter att tok-konsumera till handlarnas stora lycka! Så även jag hehe...

Men jag lägger inte mycket energi under lång tid utan gör en punktinsats under 2-3 dagar... detta år blev det Julklappshandel på lördagen, julmatsfix och granköp på söndagen och idag Julafton så ska det bara mysas och slappas!
Nästan hrrm hrrm...

Att vara som jag innebär vissa små bakslag... i år:

1)Julgranen är klädd... men ljusen saknas.. förra årets inköpta ljus är som bortblåsta hittade bara en gammal trasig belysning (VARFÖR HAR JAG INTE KASTAT DEN!?!) ...

2) Nötterna ligger i den fina nötskålen... men vart tusan håller nötknäpparen hus!?? någon som sett den??

Ja ja .. det blir till att ta en tur till närmaste varuhus innan jag börjat tulla på glöggen... men nu ska det göras risgrynsgröt... enda gången på året som jag äter det.. men gott är det =)


Önskar nu alla läsare en riktigt God Jul
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


BloggRegistret.se

Nu e jag fulltankad =)

Ikväll har jag varit och lyssnat på Mia Törnblom, ska väl erkänna att jag var lite skeptisk, men jag måste säga att det hon presterar i Tv känns en aning mer krystat, här var en tjej/kvinna som bjöd på sig själv. Sina livsöden blandat med härlig, ärlig och rak sanning levererad rätt i mellangärdet!!

För några veckor sedan var jag och lyssnade på Kay Pollak, så efter dessa två  föreläsningar med teman om att Välja Glädje & Självkänsla... kan jag ju bara säga att  lugn och frid vilar inom mig nu...

Så denna jul och starten på det nya året kan ju inte bli annat än bra... och om det nu inte blir så bra som jag tänkt så blir det säkert tillräckligt bra i allafall!
Eller om det rent av skulle bli en katastrof så är det ju bara ett år till nästa och då kan det ju bara bli bättre...

Nåväl, jag vet var jag har mina volanger nu och det bästa jag kan göra är att gilla dom... precis som dom är och där dom sitter... först när jag accepterar dom kan jag göra vad jag bör för att bli av med dom hmmm har jag sagt att älskar mina volanger?! hehehe

För den som inte vet vad jag pratar om nu så kan jag bara ge rådet att gå och lyssna på Mia... sen vet ni vart era volanger sitter om ni har några =)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,BloggRegistret.se

Mitt i livet, mitt i veckan...

Hoppsan nu var det visst onsdag igen, kan inte riktigt begripa hur veckorna rusar fram! Andra advent passerade ju i helgen och som den slarver jag är när det gäller att hålla sig till tradiga traditioner så kan jag avslöja att jag missat att tända det andra adventsljuset hehe....

Får ta igen det i helgen som kommer typ tända andra ljuset på lördagen och det tredje på söndagen... holy maccaroni!!! 
Det betyder att det efter helgen bara återstår en vecka till Jul hrrrmmm... Kanske dags att samla tankarna till att komma på vad man ska köpa för julklappar till sina nära och kära...

I morgon är det Lucia, ibland saknar jag tiden när barnen var små och hade sina små framträdanden på dagis... inte skolans luciafirande där konkurrensen om vem som skulle vara än det ena eller än det andra... utan just det firande som var på dagis, alla som ville vara lucia fick vara det och alla som ville vara tomte eller pepparkaksgubbar fick vara det... att se det lilla minitåget komma introppande med 7 Lucior 5 tomtar och ett antal pepparkaksgubbar var lika roligt varje år =) ...

Morgondagen nu kommer bli som vilken torsdag som helst...  hehe... eller kanske inte...
*smider planer i hemlighet*

Nu är det dags att ta en tur på cykeln... för träna måste jag ju göra i allafall =)
Ha det gott va rädd om er
Tjingeling


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


BloggRegistret.se

I felstavningens värld är allt möjligt...

Såg att en av de sista som sökt efter en specifik sak via google eller Altavista hamnat på min sida genom att söka på Huspindel, ni vet dom där hiskeliga stora spindlarna som trivs i hus och källare... men det underliga är att det ju egentligen stavas Husspindel men det ser ju helt korkat ut... som en tysk mördarspindel av något slag...  så de som liksom jag stavat som en hög crap har lyckats hitta mina små historier om spindlar =)  Grattis!!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,BloggRegistret.se

9 dec.. idag åkte snöskyffeln fram!!

Idag har jag använt min snöskyffel flitigt, jag har skottat mig alldeles svettig! Började dagen med att åka till K-rauta för att handla en pressening var även och spanade in lite andra saker kom så klart därifrån med lite mer än bara presseningen hmmm... ljusslinga till min höga cypress, en mysig fleecejacka och ett par sköna vinterfodrade handskar, sådana som är sköna när man ska skotta....i sin trädgård... skotta,  ehhh hmmm löv!!

Ja, jag vet löven borde varit på en komposthög för länge sen... men dom har varit liksom utspridda i många komposthögar med löv blandat med gamla äpplen runt omkring i trädgården =) 

Hälften av dessa högar har nu idag samlats ihop med hjälp av snöskyffel, räfsa och pressening i den stora komposthögen... så.. alltså den 9 dec har jag skottat med min snöskyffel..
Vem sa att det måste vara snö, för att snöskyffeln ska komma till användning?!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


BloggRegistret.se

Menar inte låt... utan person

Hahaha... förra inläggets rubrik var inte ämnat att verka korkad men helt klart fel blev det...

Jag tycker rätt låt vann...

Jag tillhör inte dom som följt Idol, men såg finalen... och av de två som var kvar så tycker jag att rätt tjej vann..
bara en åsikt nämligen min... och inget att diskutera!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

day 13 =)

I dag den 13:de dagen på vägen tillbaka till liv, jag har just klivit av cykeln och ska föpassa mig in i köket för att koka lite dinkelgröt... mmm =)

Att sitta och trampa på morgonen tills man blir svettig varm och lite flåsig är en helt okej start på dagen... jag vaknar i allafall....
 Andra kanske tycker jag är galen och lite lagom underlig som utsätter mig för detta, men jag vet att det är bara handlar om deras egna brister som dom behöver projicera vidare, så dom får tycka som dom vill och jag gör som jag vill och skulle någon kommentera det då skulle svaret bli... mmm jahaa intressant tycker du det... berätta mera! haha me, myself and I sann Kay Pollak anda =)

Som sagt gröten väntar på att bli gjord... det är så himla mumsigt att kasta ner lite russin och mandlar i slutet av koktiden och sedan krydda på med lite kanel vid serveringen... den blir lite julaktig gröten... tror banne mig att tomten ska få en tallrik dinkel han borde ju vara ganska trött på risgrynsgröt vid det här laget , eller?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,


BloggRegistret.se

Det jag gillar...

♥ Mina barn
♥ Min kille
♥ Mina vänner
♥ Min familj/släkt
♥ Mitt jobb
♥ Mina arbetskamrater
♥ Mig själv

och sist med inte minst ...

♥Kay Pollak

Med enkelhet hittar man många svar på sina egna värderingar bara genom att se det självklara i vad den mannen vill förmedla.. 
Har varit på hans föreläsning om att Välja glädje, ikväll på Chinateatern här i sthlm....
Nu ska jag dock gå och sova för tröttheten ligger som en yllefilt på huvudet
natti natti...


Läs även andra bloggares åsikter om , ,


BloggRegistret.se

Hårfärgens välsignelse och förbannelse...

Hårfärg kan vara både en förbannelse och välsignelse... Jag skulle utan den vara silverfärgad i hela skallen, första gråa håret vid 23 års ålder och sen har det bara rasat utför, men å andra sidan utan att jag lidit så mycket för jag har alltid älskat att färga mitt hår.

När jag var yngre typ i tonåren så hade jag allt från rosa till blått hår och de senaste 10 åren har det vart mest varit en blandning av röda nyanser tills jag blev övertalad för några månader sedan av min dotter att färga det svart.... coolt och snyggt men INTE när det blir en utväxt!
Kontrasten mot det silverfärgade blir så stor så jag ser helt kal ut i hårbotten när håret växer ut någon cm...

Så just nu sitter jag med en färgcreme i huvudet och resultatet ska bli blåsvart, problemet är att jag inte för mitt liv kan komma på vilken färg jag ska välja om jag skulle vilja byta färg, svart dominerar ut allt och är svårt att täcka med annat. Kanske slutar med att jag får göra en Brittney och titta nära på en trimmer =)  vad kan man annars göra?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,


BloggRegistret.se

Men blåljusen hade dom glömt!

Att vara ute i trafiken en lördag em. kan vara  förenat med fara... Det är då inte andra vanliga trafikanter som nödvändigtvis är den största faran, utan kan som idag vara  en polisbil som drog fram i alldeles vansinnigt hög fart närmare 100km/h på en 50-sträcka ... varken med sirén eller ens blåljus på... 

Jag som skulle göra en fin vänstersväng ut på vägen där dom kom farande fick tvärbromsa när dom kom som skållade råttor!!  WTF!!

När jag väl kom ut på vägen så kom ytterligare en polisbil som jag så klart väjde för i god tid för han hade åtminstone blåljus påslagna... dock med samma galna hastighet mitt i helgtrafiken, jag tror att dom även måste ha sirénen påslagen när det är mycket bilar eller som nu när dom närmade sig en korsning där det är rött...

Den första bilen som kom farande utan vare sig blåljus eller sirén nöjde sig med att trycka sig upp i arslet på framförvarande bil och tokblinka med hel-ljuset... WTF x 2 !!

Sådana här förbannade idioter i poliskåren måste man ju få bort från gatorna, dom e ju förenade med livsfara... för om min medpassagerare inte hojtat till om att bilen som från början var på väldigt långt avstånd kom med minst den dubbla tillåtna hastigheten m.a.o en jävla fart så hade vi nog vart ett fint nummer i någon mörk statistik i decembertrtafiken... Nu hann jag stanna mitt i vänstersvängen och se den nersläckta  polisbilen susa förbi med vindens fart...

Puh... så kan det gå!
Well även polisen kan vara fartsyndare, även fast dom borde föregå med gott exempel!
Men vi hann till bolaget i allafall =)


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

RSS 2.0