Slug deklarant...

Jag blir ibland trött på att vänta på saker, som t.ex. deklarationspapprena i brevlådan.
Är ju oxå hopplöst nyfiken på om det blir återbäring eller kvarskatt så man vet vad man ska planera för...
Så idag loggade jag in direkt på skatteverket och deklarerade =)
Nice nu e det gjort innan grejerna ens hamnat i brevlådan! och jag vet vad jag har att vänta mig...

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Freeeedag....


Arbetsveckan slutar snart, om några timmar är det helg, solen skiner utanför fönstret och fåglarna tok-kvittrar, det känns onekligen som en skön morgon!
Ska ta ett skutt in i duschen nu för att sedan i lugn och ro sippa på en stor kaffe... Funderar på om jag ska kolla in helgens väder på SMHI eller göra som jag brukar, ta vädret som det kommer, jag har ju ändå ingen möjlighet att påverka  och jag  har inga planer på att ha någon picnic heller =)
En och annan liten promenad i skogen kan det ju bli om vädret tillåter... med kameran i högsta hugg...

image368


Jag önskar alla en skön solig fredag
Tjingeling!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Slut på helgen för denna gång..


Nu har kort vecka no.2 infunnet sig, måndagen redan avklarad och den var ju inte så ansträngande!
Kommer med största sannolikhet tycka att det fortfarande är måndag om några timmar när jag ska upp och starta igång jobbveckan... och glatt överrasakad kommer jag bli varje gång jag inser att det är tisdag :)

Hoppas alla haft en skön Påsk-helg här i fjollträsk har det varit snöigt, i februari var det vårväder och vi kunde ju konstatera att någon vinter blev det inte... men just när vi började glädja oss åt spirande knoppar så kom snön som ett brev på posten med minusgrader trafik-kaos och allt annat  som hör till.
Men nu räcker det... jag vill ha tillbaka våren! Mina krokusar ser väldigt ledsna ut i rabatten... för att inte tala om mina tulpanknoppar... *suckar*

Ja ja... dags att knyta ihop trådarna och komma till ro, det är ju snart morgon... *stirrar lite maniskt på klockan*
Natti natti ta det lugnt, håll er torra  och halka inte omkring på vägarna =)

image367


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Överlevnader... i Påsktider

Det handlar om överlevnad, ät massa onyttigt,  godis, ägg och fett tills du nästan spyr och skölj ner hela den saliga blandningen med öl snaps och annan alkohol...  På den tredje dagen ser du om du överlevt och återuppstår från dom  halvdöda gör du det så fixar du att gå till jobbet den fjärde eller femte dagen!

Denna högtid fyller som dom flesta andra svenska högtider upp kvoten av ångest och misär i svenska hem, förväntningar ska infrias och måtten ska hållas, vilket för många är en utopi.

Jag läste för ett par dagar sedan Marcus Birro´s artikel i Aftonbladet  där han på ett rakt och väldigt klokt sätt talar om alkoholism och skam. 

Dom egna erfarenheter jag har är tragiska och har präglat min barndom, och till visst del är det något jag lever med varje dag. Men för mig är det sedan länge ingen skam att säga att min mamma var blandmissbrukare, att hon valde sprit och tabletter framför sina barn. 

Det fanns en tid där skam och jag gick hand i hand, där frågor om min mamma besvarades med en axelryckning där jag under inga omständigheter ville prata om henne eller ens orka bry mig.
Jag tror hon har det bra där hon är nu, hon gick bort 57 år gammal/ung.

Jag har gjort andra val, och dom är jag stolt över, jag är absolut ingen nykterist men jag vet vad jag mår bra av, och festar jag så vill jag även må bra dagen efter. 
 
Jag har haft vänner på min resa genom livet som vuxen som jag sett fastna i alkoholfällan.... Jag har sett en nära vän förvandlas från en sund hälsosam glad tjej  till en försupen bitter  tant  under loppet av 10 år, jag har försökt prata med henne och sett alla steg hon gått igenom, förnekelse, skammen, mer förnekelse, kapitulation, och valet...   För jag är övertygad om att alla har ett val, det kommer ett läge i alla sjukdomstillstånd där man får välja. Hon valde alkohol...  Jag valde bort henne som vän... där står vi idag.

Alkoholism är en sjukdom.... eller? Är den självvald, eller är det som Marcus Birro skriver i sin artikel ett citat:
"Jag valde inte den där sjukdomen. Den valde mig. ...".
Skulle man kunna jämställa alkoholism med cancer... ? En sjukdom som är politiskt korrekt, som kan drabba vem som helst var man än befinner sig på samhällstegen och som inte gör någon skillnad på om du vill eller inte... kan det verkligen vara så? Om det är så, så vill jag nog ändå vidhålla att valet finns kvar.
En cancersjuk skulle nästan aldrig neka behandling när sjukdomen är konstaterad...
Men en alkoholist gör det ofta, alltså väljer att stanna kvar en lång stund i sin sjukdom...

Jag tror på människans kraft, det handlar om att bestäma sig, att våga göra aktiva val, vissa val som vi gör påverkar oss själva direkt, men de påverkar även andra i våran absoluta närhet.

Läs gärna Marcus Birro´s blogg han skriver väldigt bra även om annat =)

Jag hoppas alla haft en bra påsk , det har jag haft =)
Tjingeling... var rädda om varandra, kör försiktigt...Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Fem rader...

Bloggen har varit vilande, och det beror bara på att livet varit fyllt med annat. Ibland behöver man ju mer tid, skulle önska vid sådana perioder att dygnet kunde innehålla några extra timmar. Men så bra är det inte då får man helt enkelt prioritera lite annorlunda.

Ville skriva ett par rader så jag håller bloggen mentalt i liv...
 
Nu ska jag ta en kopp kaffe och fortsätta min dag ... tjingeling =)

Sluta lek med människors liv...

Läste nyss en artikel i SvD om en man i Solna som är hemlös och som Solna kommun trots påtryckningar från omgivning inte hjälper till ett värdigare liv och rehabilitering.

Nu kan ju åsikter gå isär huruvida människor som är hemlösa har valt sitt liv själva, att dom självmant satt sig utanför samhällets skyddsnät och vägrat ta emot eventuella hjälpinsatser.

Dom personerna finns det vet jag med, kanske är det inte från början så att dom valt livet dom hamnat i, många har stora personliga livskriser och tragiska händelser som gjort att dom hamnat i en situation utanför, att dom sedan "valt" att stanna där kan kanske vara av ren stolthet, rädsla, eller annat.

Men denna mannen i Solna utan att artikeln berättar mycket om hans personliga bakgrund så finner man att Solna kommun och handläggare där borde ta sig samman och bemöda sig med att lyfta sina arslen från sina skrivbordsstolar och gå ut och möta världen!!

Denna man har bland annat ansökt om att få LSS,  han har en neurologisk sjukdom som ständigt försämrar hans förmåga att ta hand om sig själv,´finns det här en  liten paragraf som säger att han inte tillhör personkretsen... eller?
Hmm... jag skulle tro att han borde kunna tillhöra någon av kretsarna, kanske personkrets 2 med förvärvade hjärnskador så ja han borde ha rätt till LSS!!

Men inte får han det, inte får han en förvaltare inte får han någon hjälp alls...
Så här säger lagen om LSS

VEM GÄLLER LAGEN FÖR?


De personer som har rätt till stöd och service enligt LSS är indelade i tre personkretsar:


 Personkrets 1: Personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd


 Personkrets 2: Personer med bestående begåvningsmässigt funktionshinder efter hjärnskada i vuxen ålder, förorsakad av yttre våld eller sjukdom


 Personkrets 3: Människor med varaktiga fysiska eller psykiska funktionshinder som inte beror på normalt åldrande och som leder till betydande svårigheter i det dagliga livet.


Lss ansöker man om själv, annars den som är vårdnadhavare eller förvaltare om man har fått det... och det har den här mannen inte heller fått...

Hur länge tänker dom blunda och skjuta ärendet framför sig och till höger och vänster... hur kan dom??

Läs artikeln, och nästa gång du ser en hemlös kanske du ser på den med andra ögon... kanske sitter det där en man eller kvinna som kämpar för sitt liv.. när samhället faktiskt har svikit... gång på gång.


Lästips Vad är skönhet  ... En helt  vanlig tonårstjej berättar i ett inlägg om sitt möte med en uteliggare... jag blev rörd!
Läs det, om flera tänkte som hon skulle nog samhället vara lite mindre kantigt...
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

En vacker vårdag...

Kan erbjuda vad som helst...

image363

En underbart strålande sol, från en klarblå himmel lockandes till en tur i vår natur...

image364

 ...kameran i högsta hugg..... kravlande bland kärleksfullt slingrande rötter...

 image365

...och stirrandes på fjolårets ålderstigna nypon...

image366

sakta vandrande på släta stigar.....

Det är sådana dagar man vill ska vara länge....
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Centralstationen Sthlm... = kaos!

Alla vet ju att nere vid centralstationen får endast taxibilar ställa sig, och inte vilka taxibilar som helst... nej nej bara vissa åkare som har tillstånd att stå där.
Detta är ju helt okej då det fungerar bra att hämta och lämna sina nära och kära uppe vid city-terminalen... eller fungerar var kanske fel ordval ska uppdatera ordvalet  lite med att säga att det fungerar oerhört uselt!!

Kaos TOTALT kaos råder... bilar kör in backar, blinkar, gasar, nitar, tutar och tråcklar sig hit och dit och vad beror detta på... jo halva parkeringsytan eller rättare sagt hela parkeringen utanför 7eleven där man förrut kunde stå är numera förhyrda platser, på hälften står det förhyrt Banverket och på andra halvan förhyrt av Jernhusen ehhh WTF!

Kvar finns alternativet att cirkla runt den lilla ytan som  återstår med halverat antal p-platser tillsammans med 50 andra bilar... det blir som den där leken när man går runt stolar, men det är en stol för lite och när musiken tystnar ska alla hitta en stol att sitta på, den som blir utan åker ut.... Mitt i detta kaos springer folk med packning som ska åka med eller just kommit tillbaks  från tåg eller långfärdsbussar  och hoppar in i bilar som fortfarande är i rörelse i karusellen runt planen... Vansinne!

Men som den anarkist jag är så ställde jag mig helt sonika på banverkets förhyrda plats och ägnade 10 minuter i väntan på hemvändande dotter med att bara titta på eländet och kaoset...  Ska det vara så här?... är det så?
Va va va?? Känner mig just nu som Sverker Olofsson på Plus! Men allvarligt, Stockholm Centralstation utgör  Sveriges största knutpunkter för resande i Sverige och det tillhör ofta en del av resan att få skjuts med packning och annat och rimligtvis så borde det då finnas tillräckligt med plats att stanna till med bilen...eller har jag helt fel?
Fram med röda soptunnan... Detta borde Stockholm stad ordna snarast innan det händer en allvarlig olycka där.

image362

Inte den mest avslöjande vinkeln av kaoset... men damen framför min bil ställde sin silverfärgade bil mitt i filen för utfart och klev ut,... antagligen för att spana efter någon hon skulle hämta upp, eller kanske hade hon blivit yr av allt snurrande.. hihi


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Tröttsamt väder!

Jag brukar inte gnälla på väder, för det är ju något vi inte kan styra riktigt över... men denna förbannade vinter går ju till historieböckerna som vintern som aldrig kom!!  Igår var det strålande väder solen sken och man fick en känsla av att nu.. nu snart är det riktig vår! krokusarna står i full blom rosbusken knoppar sig, blad spirar överallt... Det är ju  bara tulpanerna som inte slagit ut i mina rabatter men knoppar har det kommit, då dyker värsta grejen upp på löpsedlarna SMHI lovar att nu kommer vintern!!! 
öhh... ursäkta och förlåt...

Vad SMHI lovar och vad min katt skiter är ungefär vad som ligger i samma låda..


Men så... när jag skulle gå ut och slänga sopor sent igår kväll så var det alldeles frostigt i gräset... (och på mina lövhögar från i höstas) ... shit, kan det vara så... ska kyla komma nu och hålla oss i sitt grepp, jag som senast samma dag tänkt allvarliga tankar om att skifta däck på bilen nu i kommande vecka... hmm hmm...

Men idag är det regn... blött blött blött.. min gräsmatta klarar inte ens att suga upp allt det blöta utan förvandlas för tionde  gången denna vinter till ett kärr.. *suckar* det är bara väder... men det är förbannat tröttsamt!!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

RSS 2.0