Jag har full förståelse....

Att vara arbetslös i dag med dom nya reglerna är som gjort för att skapa frustration och matktlöshet, att inte veta vad som komma skall, att inte kunna tacka nej till ett arbete som ligger 20 mil bort utan att riskera avstägning från A-kassan, att kanske bli tvungen att splittra sin egen familj för att klara sin ekonomi, den press som vanligtvis infinner sig hos en arbetslös blir med dessa nya regler kraftigt förstärkt och skapar ilska och frustration, den som står närmast till hands att ta emot en käftsmäll är ju då tyvärr den stackars tjänstemannen på Arbetsförmedlingen som bara gör sitt jobb, och försöker följa dom nya reglerna!

Dom som borde ha en sopa av kvasten är våran nya regering som ser  alla arbetslösa som slöa soffobjekt som hellre ligger och pillar navleludd än tar ett arbete, visst finns den kategorin med arbetslösa, men jag har svårt att tro att det är merparten. 
Att generalisera och säga att alla från dag 1 ska vara beredda att ta vilket jobb som helst som erbjuds är kränkande, och ger arbetssökande människor en dumstämpel!
Ingen blir en bra tillgång på ett företag om man har tvingats dit av ett sjukt system, eller om man måste tumma allt för mycket på sin yrkesstolthet/skicklighet.

Detta kommer sluta i en smärre soppa, om det inte stoppas snart. Sätt gränsen istället  vid att efter 100 dagars arbetslöshet vara tvingad att stå till hela arbetsmarknadens förfogande även om det innebär flytt eller långa transportsträckor eller att ta ett jobb som man kanske inte vill ha. 
100 dagar ger i alla fall den arbetslösa en chans att hitta något, och med vetskapen att man endast har dessa dagar på sig kommer även motivationen att vara effektiv i sitt arbetssökande utan att behöva bli sänkt, knäckt och destruktiv.

Mer att läsa om detta finner du här 

// Arbetande Cyberspunk som sympatiserar med arbetslösa....


Vem som helst kan bli utan arbete, imorgon är det kanske din tur!?  Hur vill du ha det då? hörde att gruvan i Kiruna behövde anställa... bara att packa och dra, eller?


Andra bloggar om: , , , ,


BloggRegistret.se

Kommentarer
Postat av: ejmis

100 dagars regeln fanns väl tidigare och det var en bra regel tycker jag.

2007-07-10 @ 13:08:42
URL: http://ejmis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0