Arbetslös=Rättslös?

Med de nya hårdare reglerna för arbetslösa kommer vi se mycket underliga saker, detta som Aftonbladet skriver om idag är nog bara början! Frågan är om dom verkligen ska statuera exempel nu... för det verkar ju onekligen lite mer än lovligt galet.
Att en mamma ska behöva flytta 140 mil från man och barn för att ta en deltids provanställning utan löfte om fast tjänst hur hade arbetsflörmedlingen tänkt sig detta!?

Att det inte är särskilda skäl att slippa söka arbete i hela landet när man har barn verkar ju en aning ogenomtänkt, hur är det tänkt att dom ska lösa detta... separera?
Ska mannen säga upp sig, och bli arbetslös? Ska hon pendla till arbetet varje dag/vecka/månad... ska då barnet inte få se sin ena förälder på på långa stunder... ?

Hur i helvete är det tänkt att vanliga människor ska kunna stå till förfogande att söka arbete i hela landet och tvingas vara beredda att flytta för att få A-kassa?

Jag förstår att målet är att arbeta och klara sin försörjning på egen hand men det finns ingen anleding att begära det omänskliga för det...

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,


BloggRegistret.se

Kommentarer
Postat av: Borthy

Hej! Det du skriver m här hände min kompis, hon blev tvingad av arbetsförmedlingen men som tur var i sista stund fick hon ett annat jobb men inte med deras galna hjälp!
Det var inte det jag skulle skriva utan jag var just och såg din kommentar hos Socrate.
Ville bara säga att jag läst. Jag visste inte, fy fan vad skit du varit med om i ditt liv. Hur stark är du egentligen? Kram tilll dig. Hoppas det går bra med din dotter nu (bättre än i höstas) och att livet ler mot dig nuförtiden? Kram

2007-11-14 @ 14:35:27
Postat av: mona

som arbetslös varar jaktssäsongen hela året.. Det här är bara början jakten är igång mot sjuka, arbetslösa, funktionshindrade och alla de andra som behöver extra stöd i livet.../mona

2007-11-18 @ 13:39:00
URL: http://vaa.se
Postat av: Jenny

Att ta upp debatten!!!

Slavhandel för arbetslösa runt om i Sverige.

VARFÖR SJUNKER ARBETSLÖSHETSSTATISTIKEN???
Nu visar statistiken att arbetslösheten har sjunkit, att det finns många jobb och att många får arbete idag, kan det verkligen bero på att fler fått "riktiga" arbeten i Sverige???

När kassadagarna/stämpeldagarna är slut måste alla i Sverige som är utan arbete gå in i Jobb och Utvecklingsgarantin. Under denna tid anmäls den arbetslöse till Miroi/ett privat företag, om denne själv inte har ordnat sin praktikplats inom en viss tid med krav på att få anställning från företaget. Inget företag vill anställa på sådanan premisser.

Miroi forslar ut alla arbetslösa i praktik, med samma bidrag som tidigare.
(A-kasse grundande). Miroi meddelar verket att den arbetslöse fått "jobb". Miroi får betalt av företag som skickar ut alla arbetslösa runt om i Sverige på praktikplatser, utan krav på att dom ska få anställning! Men fixar den arbetslöse praktikplatsen själv så kräver arbetsförmedlingen att det SKA BLI anställlning.

Man blir tvungen att ta denna praktikplats som Miroi bestämmer, annars får man inga pengar. Miroi bestämmer vart man ska vara på sin praktik och hur länge, dessutom tjänar företaget pengar på detta från företagen som tar emot praktikanter. Detta är slavhandel.

Inte underligt att arbetslöshetsstatistiken sjunker även under borglig regering?

Vad jag vill uppmärksamma är:

VARFÖR ARBETSLÖSHETSSTATISTIKEN SJUNKIT

- Det kanske inte finns så gott om jobb som denna regering påstår???
- Det kanske finns många som fortfarande arbetar på bidrag??
- Man gömmer bort siffrorna.

Förfalskad statistik!! Svenska folket bör bli uppmärksammad på att det finns företag runt om Sverige som forslar ut arbetslösa till praktik och tjänar pengar på detta! Borgarna använder sig av detta och går ut till allmänheten och talar om att det finns mycket jobb, att fler fått arbete osv. Detta är ren lögn! - Regeringen påstår att det skapat så många arbeten med fasta löner, men detta visar motsatsen!!!

P.S Miroi är inget bemanningsföretag som förmedlar jobb.
Här är det gratis arbetskraft som gäller och inget utlovat arbete med riktig lön. Och här finns inga möjligheter att välja. Alla som är inskriven i Jobb och utvecklingsgarantin, tvingas till detta.
Mvh

2007-12-05 @ 12:46:41
Postat av: Jag själv

Tack Jenny för ditt inlägg... helt klart bedrivs det en dold form av slavhandel och jakt på arbetslösa... skrämmande att se, och när man som jag sitter i en positio där jag ibland måste rekrytera personal så är det ett jättegöra att rensa bort alla ansökningar från människor som inte alls är intresserade av tjänsten utan som sökt bara för att dom måste inget skoj i någon ände för någon alltså!!

2007-12-06 @ 08:55:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0