Det ligger en hund begraven...

... och snart är den återuppstånden?!??
Visst kan man förstå människor som blir extremt fästa vid sina husdjur, men att sörja är en del av livet...
Tydligen så ska vi inte längre behöva sörja för nu har galenskaparna (vetenskapsmän med kloning som specialintresse) sett till att vi kan komersiellt klona våra husdjur. 

Den amerikanska (vad annars) kvinnan Bernann McKinney har i sin iver att få tillbaka sin döda hund sålt sitt hus och på andra sätt barskrapat sig för att för 300.000 kr få 5 kopior på sin älskade bortgångne hund hon är strålande lycklig över detta, personligen så tycker jag att det liknar idioti!

Hoppas detta är något vi slipper se, i någon större utsträckning... även jag har förlorat ett älskat husdjur men skulle inte drömma om att få det klonat...
man vet inte vilka risker det innebär man använder sig av celler & DNA från ett gammalt djur och det finns inga garantier att det djuret kommer att få samma egenskaper som det tidigare djuret hade, så varför sätta sig över naturens gång och återskapa det döda? Nej låt tiden läka sorgen och skaffa ett nytt husdjur när tiden är mogen för det!
Artiklar om ämnet finns här: Expressen, Aftonbladet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Socrate

Som man brukar säga "varje sorg är unik" men jag håller med dig fullständigt. Undrar om hon hade märkt en endaste gnutta skillnad om hon köpt en likadan hundvalp av en uppfödare...förmodligen inte.

Att laborera med genteknik är ju kontoversiellt och här får ämnet helt nya infallsvinklar som gör hela företeelsen än mer diskutabel.

tycker i alla fall vännen Socrate

2008-08-06 @ 09:14:15
URL: http://socrate.blogg.se/
Postat av: Dog News

En hund är en ensklid individ och kommer så alltid att förbli, jag tror inte på att man kan klona hundens själ och skall inte heller göra det.

2008-08-06 @ 10:06:33
URL: http://blogg.aftonbladet.se/11171
Postat av: anjelina

jaa, man sörjer väl ett tag när man förlorar ett älskad husdjur,men som du säger blir ju tiden mogen senare att skaffa nytt h-djur om man så vill:)

2008-08-07 @ 17:07:09
URL: http://anjelinahippielover.blogspot.com
Postat av: Lennart

Men snälla nån! Ja ja, dessa amerikaner...

2008-08-07 @ 19:34:36
URL: http://trannel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0